Συστατικά 🛒
65g Ζελέ ροδάκινο/Ζελέ (βλ. σημείωση)
2 Κονσέρβες (400 γρ) μισά ροδάκινα
400g ζαχαρουχο Γάλα
1 (270ml) κρεμα γάλακτος
Πορτοκαλί Χρωματισμός Τροφίμων (προαιρετικά)
15g Σκόνη Ζελατίνης
1/4 Φλιτζάνι Νερό
Μέθοδος:
Λαδώστε μια φλορμα 24 εκατοστών με φυτικό λάφι. Στραγγίστε τα ροδάκινα και κόψτε στη μέση σε σφήνες (όχι πολύ λεπτές καθώς δεν θα μείνουν όρθια στο ζελέ)
Κόψτε τα υπόλοιπα ροδάκινα και αφήστε στην άκρη. Κρατήστε το σιρόπι από το κουτι (βλ. σημείωση).
Προετοιμάστε ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και προσθέστε μια σταγόνα ή 2 χρωστικές τροφίμων αν θέλετε ένα πιο ζωντανό χρώμα.
Ρίχνουμε 3 κουτάλες ζελέ μέσα στην φορμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφιξει. Όταν είναι έτοιμο, τοποθετήστε σφήνες ροδάκινο πάνω από το ζελέ και χρησιμοποιώντας μια κουτάλα ρίξτε αργά πάνω από το υπόλοιπο ζελέ. Ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Ρίχνουμε το 1/4 του φλιτζανιού νερό σε ένα μικρό μπολ και το ριχνουμε τη ζελατίνα. Όταν το νερό απορροφήσει τη ζελατίνα, φούρνος μικροκυμάτων 1 λεπτό μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Ρίχνουμε το ζαχαρουχο γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα ψιλοκομμένα ροδάκινα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να προσθέστε τη ζελατίνα και αναμειγνύετε μόνο για 1 λεπτό ακόμα ή μέχρι να συνδυαστεί καλά με την κρέμα.
Χρησιμοποιώντας μια κουτάλα ρίχνουμε αργά την κρέμα πάνω από το σετ ζελέ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει.
Για να ξετυλίξετε τη φόρμα ζελέ σας, τοποθετήστε ένα κρύο πιάτο σερβιρίσματος πάνω από την κορυφή της φόρμας και αναστρέψτε το πιάτο και
με τη φόρμα μαζί. Σηκώστε προσεκτικά το καλούπι, εάν δεν απελευθερωθεί η ζελατίνα γεμίστε ένα νεροχύτη ή λεκάνη με ζεστό νερό όχι καυτο και
βουτήστε το καλούπι για 2 δευτερόλεπτα.
Απολαύστε το! 😊
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αυτή η συνταγή είναι ευέλικτη και μπορείτε να αντικαταστήσετε το ζελέ και τα φρούτα όπως σας αρέσει.
Εάν δεν είστε σε θέση να βρείτε ζελέ ροδάκινου, αντικαταστήστε με γεύση πορτοκαλιού και αντικαταστήστε το κρύο νερό με το σιρόπι ροδάκινου κατά την προετοιμασία του ζελέ.
Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Δείτε Επίσης: Ανάποδο Κέικ με ροδάκινα | Αφράτη Τούρτα Ροδάκινο
Καλοκαιρινή τούρτα απλή και δροσιστική από τα ροδάκινα. Τα καλοκαιρινά κέικ φρούτων είναι πολλά αλλά το αγαπημένο σας, θα είναι πραγματικά η συνταγή αυτή για εσάς. Το κέικ είναι μαλακό και ελαφρύ με γεύση από το ροδάκινο. Αυτό το απλό κέικ ροδάκινο δεν είναι πολύ γλυκό αλλά απλώς δροσιστικό. Αυτό το κέικ εμπίπτει στην κατηγορία απλών και αρκετά γρήγορων συνταγών
Κέικ με ροδάκινα
Συστατικά
500γρ ροδάκινα
125 γρ. Βούτυρο
4 αυγά
160g ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Ζάχαρη βανίλιας (ή 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
180γρ στερεο γιαούρτι ή 200ml υγρό γιαουρτι
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
Μια πρέζα αλάτι
6γρ μπεικιν παουντερ
500ml κρέμα γάλακτος
Σοκολάτας τριμμένη
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε πρώτα τα ροδάκινα.
Προσθέστε τα ροδάκινα σε βραστό νερό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Οι ακριβείς ποσότητες
παρατίθενται, στη λίστα των συστατικών
Αφήστε να κρυώσουν τα ροδάκινα για 5 λεπτά, στη συνέχεια ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα στην άκρη
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην τα κόψετε αμέσως, γιατί θα τα χρειαστείτε λίγο αργότερα, ώστε να μην μαυρίσουν.
Λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει λίγο ώστε να μην είναι πολύ ζεστό
Χωρίστε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Ανακατέψτε τα ασπράδια με ζάχαρη σε μίξερ βάσης και χυμό λεμονιού για 2-3 λεπτά για να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέστε ζάχαρη βανίλιας ή μια κουταλιά της σούπας αρωματική βανίλια στους κρόκους των αυγών.
Ανακατέψτε για λίγο, μετά προσθέστε γιαούρτι και τώρα χλιαρό λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίστε την ανάδευση για δύο λεπτά.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το λείο αλεύρι, το σιμιγδάλι, λίγο αλάτι και το μισό από το
μπεικιν παουντερ.
Προσθέστε στο μείγμα με τους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε καλά. Θα πάρετε ένα αρκετά στερεό μείγμα
Τώρα ανακατέψτε τα ασπράδια των αυγών(μαρέγκα) και ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί 35 × 30 που είχε προηγουμένως επικαλυφθεί με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο ταψί, αυτό το κέικ πιθανότατα θα είναι ελαφρώς ψηλότερο
Τώρα κόψτε τα καθαρισμένα ροδάκινα και πιέστε τα λίγο μέσα στο μείγμα
Το καλοκαιρινό κέικ με ροδάκινα ψήνεται για περίπου 35-40 λεπτά στους 175 C.
Όλα εξαρτώνται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας, οπότε κοιτάξτε μέσα μερικές φορές για να δείτε την κατάσταση κατά το ψήσιμο
Τελειώστε με τη σαντιγί* και τριμμένη σοκολάτα και αυτό το απλό καλοκαιρινό κέικ είναι έτοιμο να σερβιριστεί αφού το βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να σκληρυνει η χτυπημένη κρέμα
*Για την Συνταγί:
Τοποθετήστε το μπολ ανάμειξης και τα χτυπητήρια στον καταψύκτη για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Χτυπήστε μέχρι να μην πέφτει από το κουτάλι.
Απλώνουμε την σαντιγί από πάνω και τρίβουμε την σοκολότα
Δείτε Επίσης: Ανάποδο Κέικ με ροδάκινα | Αφράτη Τούρτα Ροδάκινο
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ