Ρολά κοτόπουλου με πατάτες στο τηγάνι

Ας ξεκινήσουμε από τα ρολά:

  • Το κοτόπουλο είναι ζουμερό και μαλακό, αγκαλιάζοντας με τρυφερότητα το ζαμπόν και την μοτσαρέλα.
  • Η μοτσαρέλα λιώνει, δημιουργώντας μια κρεμώδη, γεμάτη νοστιμιά γέμιση.
  • Το ζαμπόν προσθέτει μια αλμυρή πινελιά που ισορροπεί τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Και οι πατάτες:

  • Χρυσαφένιες και τραγανές εξωτερικά, αφράτες και ζουμερές στο εσωτερικό.

  • Ιδανικά μαγειρεμένες στο τηγάνι, απορροφούν όλες τις γεύσεις από  τα ρολά και τη σάλτσα.

Συνολικά:

  • Ένα πιάτο πλούσιο σε γεύσεις και υφές, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
  • Ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα τραπέζι με φίλους.
  • Εύκολο στην παρασκευή, χωρίς να χρειάζεται πολύς χρόνος στην κουζίνα.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Υλικά:

8 μπούτια κοτόπουλου
Ζαμπόν (σε φέτες)
Μοτσαρέλα (σε φέτες)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
4-5 μέτριες πατάτες (κομμένες σε κύβους)
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Ανοίξτε τα μπούτια κοτόπουλου στη μέση, σαν βιβλίο, και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα σφυρί για να ισιώσουν.
Αλατοπιπερώστε τα κοτόπουλα και βάλτε από μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα μοτσαρέλα σε κάθε μπούτι.
Τυλίξτε τα μπούτια σε ρολάκια και δεστε τα με σχοινί.


Σοτάρισμα:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα ρολάκια κοτόπουλου και σοτάρετε τα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.


Σβήσιμο και σιγοβράσιμο:

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό κοτόπουλου, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, το δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης.
Σιγοβράζετε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.

Προσθήκη πατάτας:

Προσθέστε τις πατάτες και τις ελιές στο τηγάνι.
Συνεχίστε το σιγοβράσιμο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.

Σερβίρισμα:

Αφαιρέστε τα ρολάκια κοτόπουλου από το τηγάνι κοψτε τα σχοινια.
Σερβίρετε τα ρολάκια με τη σάλτσα και τις πατάτες.

Lubka Savova

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπουλο όπως στα KFC🥓

Κοτόπουλο όπως στα KFC

Αν αγαπάτε το κοτόπουλο KFC, τότε αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη.
Οι λωρίδες στηθους είναι απίστευτα νόστιμες, μυρωδάτες και ζουμερές 🤤

Συστατικά:

Φιλέτο κοτόπουλου – 500 g
Πάπρικα – 1 κουταλιά της σούπας. (+1 κουταλάκι του γλυκού)
Αλεσμένο τζίντζερ – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Σκόρδο αλεσμένο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Καρύκευμα για κοτόπουλο – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Καυτερή πιπεριά – για γεύση
Αλεύρι – 200 g
Λάδι – για τηγάνισμα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Παρασκευή:

1. Πλένουμε το φιλέτο κοτόπουλου, στεγνώνουμε.
2. Θα μαρινάρουμε το φιλέτο σε εκείνα τα μπαχαρικά που συναντάμε συχνότερα σε παρόμοιες συνταγές.
Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε ένα βαθύ μπολ, προσθέστε μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι, ρίξτε μισό ποτήρι
νερό, ανακατέψτε τη μαρινάδα. Βάλτε όλα τα μπαχαρικά σε κοφτά κουταλάκια του γλυκού.

3. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λεπτά μπαστουνάκια. Όσο πιο λεπτό το κόψετε τόσο πιο γρήγορα θα μαριναριστεί και θα τηγανιστεί.
4. Βάζουμε το φιλέτο στη μαρινάδα, αφήνουμε 1-2 ώρες.
5. Ανακατεύουμε το αλεύρι και μια κουταλιά της σούπας πάπρικα.
6. Τυλίξτε τις μαριναρισμένες λωρίδες σε αλεύρι.
Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι πάνω από τον νεροχύτη.
7. Ρίξτε γρήγορα το παναρισμένο κοτόπουλο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Μόλις εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια,
ανασηκώστε με τρυπητη κουταλα και αφήστε όλο το νερό να στραγγίσει.

Βάζουμε ξανά το κοτόπουλο σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
8. Τοποθετήστε λωρίδες σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσετε το υπερβολικό λάδι.
Οι λωρίδες κοτόπουλου όπως στο KFC είναι έτοιμες. Σερβίρετε αμέσως με το αγαπημένη σας σάλτσα, φρέσκα λαχανικά και
μυρωδικά.
Εξωτερικά, είναι πολύ παρόμοιο με το πρωτότυπο, μόνο πιο νόστιμο)).

Νόστιμο 😀❤

Η Συνταγή είναι της Marianna Ilavska

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες γιαχνί: Το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό
Επόμενο άρθροΦτιάξτε “αυγά-ματια” στο ψυγείο: Μια εύκολη και δροσερή συνταγή!