Ρολό με κρεμα σοκολάτα και καλαμελωμένα καρύδια

Μια αμαρτωλή απόλαυση που ξυπνάει τις αισθήσεις!

Η βελούδινη κρέμα σοκολάτας αγκίζει το αφράτο παντεσπάνι, ενώ τα καραμελωμένα καρύδια προσθέτουν μια τραγανή πινελιά. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων που δε θα μπορείτε να αντισταθείτε.

Ιδανικό για:

  • Ειδικές περιστάσεις: Γενέθλια, γιορτές, επετείους… Αυτό το ρολό θα κλέψει την παράσταση και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
  • Μια ρομαντική βραδιά: Δημιουργήστε μια ατμόσφαιρα με κεριά και χαμηλό φωτισμό και απολαύστε αυτό το γλυκό μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο.
  • Μια στιγμή χαλάρωσης: Αφεθείτε στην απόλαυση αυτού του γλυκού με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με αμύγδαλα ή φιστίκια.
  • Για μια πιο δροσερή εκδοχή, μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα σοκολάτας σαντιγί.
  • Διακοσμήστε το ρολό με φρέσκα φρούτα ή τρούφα σοκολάτας.

Συστατικά

παντεσπανι

8 αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
8 κουταλιές αλεσμένα καρύδια
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Γέμιση
4 αυγά
8 κουταλιές ζάχαρη
1 ζάχαρη βανίλια
250 γρ βούτυρο
150 γραμμάρια ζαχαρωμένα ή καραμελωμένα καρύδια
100 γρ σοκολάτα

καραμελωμενα καρύδια
200 γρ ζάχαρη
150 γρ καρύδια

Παρασκευή

1. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους έναν έναν και τέλος ανακατεύουμε
προσεκτικά τους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι.

2. Αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε την κρούστα.
Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια μιας βρεγμένης πετσέτας κουζίνας.

3. Βράζετε σε μπεν μαρι τη γέμιση από 4 αβγά και 8 κουταλιές ζάχαρη, όταν κρυώσει, ανακατεύετε με το βούτυρο και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγη ακόμη άχνη ζάχαρη για γεύση.

4. Χωρίζουμε τη γέμιση σε δύο μέρη, αφήνουμε λίγη στην ακρη για επικάλυψη, στη συνέχεια προσθέτουμε στο ένα μέρος τις ψιλοκομμένα καλαμελωμένα καρύδια και στο άλλο τη λιωμένη σοκολάτα.

5. Ανοίγουμε την κρούστα, την καλύπτουμε πρώτα με τη γέμιση σοκολάτας, μετά βάζουμε από πάνω τη γέμιση με τα καραμελωμένα καρυδια και στη συνέχεια τυλίγουμε όλα μαζί σε ρολό.

6. Αλείφουμε όλο το ρολό με τη γέμιση που χωρίσαμε και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιμα καραμελωμένα καρύδια

7. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Τα καραμελωμενα καρυδια ή αμυγδαλα τα φτιαχνουμε όπως βλεπετε εδω και μετα τα τριβουμε στο μπλεντερ οχι ομως σε σκόνη εντελως να το καταλαβαινουμε

Σερβίρισμα
Το ρολό είναι πολύ νόστιμο, σαν εκλεκτό κέικ, αν θέλετε να έχει περισσότερη γέμιση, μπορείτε να προσθέσετε άλλα 100 γραμμάρια βούτυρο και την ίδια ποσότητα ζάχαρης άχνη… Νομίζω ότι θα σας αρέσει. :)))

Προσοχή:

Αυτό το γλυκό είναι τόσο νόστιμο που ίσως δε μπορείτε να φάτε μόνο ένα κομμάτι !

Προηγούμενο άρθροΡύζι με Κοτόπουλο αλά κρεμ: Μια πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων
Επόμενο άρθροΖύμη για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια: Η μυστική συνταγή της γιαγιάς