Θρεπτική και απίστευτα νόστιμη 😘👌
✅Υλικά:
πατάτες – 300 g
καρότα – 150 g
Τονος – 1 κονσερβα 200 γρ (για του μερακλήδες κονσέρβα παπαλίνα λέσβου)
σκληρό τυρί – 100 g
αγγούρι τουρσί – 80 g
αυγά 2 τεμ
μαγιονέζα για γεύση
✅Προετοιμασία:
1. Από αυτή την ποσότητα προϊόντων θα πάρετε μια σαλάτα για μια μικρή σαλατιέρα για περίπου 3-4 άτομα.
Βράζουμε τις πατάτες, τα αυγά και τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν. Τρίβουμε το τυρί, τρίβουμε το αγγούρι τουρσι
με τον ίδιο τρόπο και πολτοποιούμε τον τόνο με ένα πιρούνι.
2. Συναρμολόγηση της σαλάτας μας. Παίρνουμε μια μικρή σαλατιέρα και βάζουμε τα υλικά μας σε στρώσεις με την εξής
σειρά:
πατάτες τριμμένες – μαγιονέζα – τόνο – μαγιονέζα – τριμμένα καρότα – τριμμένο τυρί – μαγιονέζα – τριμμένο αγγούρι – τριμμένο αυγό – μαγιονέζα.
3. Σκεπάζετε τη σαλάτα με καπάκι ή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για μια ώρα ώστε όλα τα υλικά να γίνουν φίλοι.
Καλή όρεξη ❤️
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κονσέρβες τόνου
1 καρότο
2 πράσινα κρεμμύδια
2 κουταλάκια καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1,5 κουταλάκι μυλόξυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1/4 κουταλάκι αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Στεγνώστε καλά τον τόνο και στη συνέχεια τοποθετήστε τον σε ένα μπολ.
Τρίψτε το καρότο χρησιμοποιώντας ένα τρίφτη τυριού. Κόψτε το πράσινο κρεμμύδι.
Προσθέστε το καρότο, το πράσινο κρεμμύδι, την καστανή ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι μήλου, το καγιέν, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το αλάτι και λίγο φρέσκο πιπέρι στο μπολ με τον στραγγισμένο τόνο.
Ανακατέψτε τα πάντα για να τα συνδυάσετε και στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να καθίσει για περίπου πέντε λεπτά για να επιτρέψετε την ανάμειξη των γεύσεων. Σερβίρετε αμέσως ή βαλτε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να φάτε.
Credit to