Η αυθεντική συνταγή της σάλτσας Café de Paris αποτελεί μέχρι σήμερα επτασφράγιστο μυστικό! Φημολογείται ότι η αυθεντική συνταγή περιλαμβάνει το λιγότερο 17 συστατικά μεταξύ των οποίων είναι και συκωτάκια πουλιών.

Ο θρυλικός σεφ, Auguste Escoffier, δημιούργησε την σάλτσα για τον βασιλιά Edward VII, ο οποίος την λάτρεψε. Η συνταγή φυλάχθηκε ως μυστικό για δεκαετίες, μέχρι που τελικά αποκαλύφθηκε.

Παρά το όνομά της η απίστευτη αυτή σάλτσα, πρωτοδημιουργήθηκε στην Ελβετία και σερβιρίστηκε πρώτη φορά στο διάσημο εστιατόριο Café de Paris στη Γενεύη.

Υλικά Συνταγής

50 γραμ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
150 ζωμό κότας
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 κλαδάκια θυμάρι
Λίγο εστραγκόν
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. γούστερ σως
Λιγες σταγονες χυμό λεμονιού
2 κ.σ. σχοινόπρασο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Τα υγρά του ψητού κρέατος

Εκτέλεση

Η μυστική και θεϊκή σάλτσα Café de Paris!

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 4′.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και τρίβουμε με κουτάλι.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό, τον ζωμό κότας και την κρέμα.
Σιγοβράζουμε μέχρι να πυκνώσει η κρέμα.
Προσθέτουμε την γούστερ σως.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.
Σουρώνουμε την σάλτσα σε λεπτό σουρωτήρι.
Ενισχύουμε την σάλτσα cafe de Paris με τα υγρά από το ψητό κρέας που θα την σερβίρουμε.
Την διατηρούμε ζέστη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε το ψητό κρέας περιχύνοντας με την πυκνή νόστιμη σάλτσα για ψητό κρέας.
Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε με λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες.

 

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια πρασόπιτα στο άψε σβήσε: Ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο
Επόμενο άρθροΟνειρικά Μπισκότα Βουτύρου που Λιώνουν στο Στόμα