Συκώτι στο airFryer

Ποιος είπε ότι το συκώτι πρέπει να είναι δύσκολο και χρονοβόρο; Χάρη στο AirFryer, μπορείτε να απολαύσετε ζουμερό και γευστικό συκώτι σε χρόνο μηδέν!

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα του μαγειρέματος συκωτιού στο AirFryer:

  • Γρήγορο και εύκολο: Το AirFryer ψήνει το συκώτι ομοιόμορφα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να το σκορδάτε ή να το τηγανίσετε.
  • Υγιεινό: Το AirFryer χρησιμοποιεί λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος, καθιστώντας το συκώτι μια πιο υγιεινή επιλογή.

 

  • Λιγότερο ακατάστατο: Το AirFryer δεν λερώνει πολύ, αφού το λάδι παραμένει στο κάδο.
  • Πολύπλευρο: Μπορείτε να μαγειρέψετε συκώτι στο AirFryer με διάφορες γεύσεις και μπαχαρικά, για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για ζουμερό συκώτι στο AirFryer

Υλικά:

2 μερίδες συκώτι
1 lìt γάλα φρέσκο

2 κγ σκόνη σκόρδου
1/2 κσ λάδι
Μία πρέζα αλάτι
2 κσ ρίγανη
1 κσ χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη του συκωτιού.
Τοποθετούμε το συκώτι για 12 ώρες μέσα σε ένα σκεύος στο οποίο προσθέτουμε γάλα μέχρι να σκεπαστεί το συκώτι.
Το τυλίγουμε με μία διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου.
Μετά από 12 ώρες χύνουμε το γάλα ξεπλένουμε το σκεύος, το σκουπίζουμε καλά και προσθέτουμε εκ νέου γάλα τη σκόνη σκόρδου και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το συκώτι και το αφήνουμε για άλλες δυο με τρεις ώρες.
Αδειάζουμε το γάλα και με ένα χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε πάρα πολύ καλά ταμπονάριστα το συκώτι μας.
Από τις δύο πλευρές το λαδώνουμε τρίβοντάς το με το χέρι μας, το αλατίζουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη, και το χυμό λεμονιού.
Το τοποθετούμε στο air fryer στους 180 0C για περίπου 25 με 26 min ανάλογα το πόσο στεγνό θέλουμε να είναι το αποτέλεσμα με το συκώτι μας.
Στα μέσα του χρόνου του ψησίματος με ένα πιρούνι γυρνάμε το συκώτι από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.

Καλή απόλαυση

H συνταγή ειναι του Κου Γιώργου Λαλούση

Προηγούμενο άρθροΖουμερές Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα
Επόμενο άρθροΑρωματικό πορτοκαλόγλυκο με ζουμερά φρούτα