Σπιτική Λεμονάδα
Αυτή η σπιτική λεμονάδα είναι ό,τι πρέπει για μια ζεστή μέρα. Η δροσερή, ξινή γεύση της σε συνδυασμό με τα αρώματα του λεμονιού και της ζάχαρης είναι απλά μαγικά!
Τι μου άρεσε:
- Η φρεσκάδα: Η λεμονάδα ήταν φτιαγμένη με φρέσκο χυμό λεμονιού, κάτι που έκανε τη γεύση της ασυναγώνιστη.
- Η ισορροπία: Η λεμονάδα δεν ήταν ούτε πολύ γλυκιά ούτε πολύ ξινή. Η ισορροπία των γεύσεων ήταν τέλεια.
- Το άρωμα: Το άρωμα του λεμονιού ήταν έντονο και δροσιστικό.
- Η εμφάνιση: Η λεμονάδα ήταν σερβιρισμένη σε μια όμορφη κανάτα με φέτες λεμονιού και φύλλα μέντας.
Συμβουλές:
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανθρακούχο νερό στη λεμονάδα για να την κάνετε ακόμα πιο δροσιστική.
- Για μια πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στέβια ή μέλι αντί για ζάχαρη.
Συνολικά:
Αυτή η σπιτική λεμονάδα είναι ένα υπέροχο ρόφημα που θα σας δροσίσει και θα σας αναζωογονήσει. Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!
Υλικά:
500 ml σουρωμένο φρέσκο χυμό λεμονιού.
Για το σιρόπι:
500 gr ζάχαρη κρυσταλλική
200 gr νερό
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι.
Τα βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, και μόλις κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθεί.
Καλή απόλαυση.
Η Συνταγή είναι της κας Ζιώρη Μαρία