Δείτε Επίσης: Ελληνικός Χαλβάς σιμιγδάλι με σταφίδες και καρύδια | Το πιο σιροπιαστό Κέικ που έχετε δοκιμάσει

Αυτό το σιμιγδαλένιο κέικ με καρύδα είναι απλά υπέροχο! Η υφή του είναι αφράτη και υγρή, ενώ η γεύση του πλούσια και γεμάτη. Η καρύδα προσθέτει μια ωραία τραγανή υφή και μια εξωτική γεύση που κάνει το κέικ αυτό ακαταμάχητο.

Συστατικά

1 φλιτζάνι = 240 ml
Για το κέικ
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρο
1 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα
1 Φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για επικάλυψη
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καρύδα
Γάλα όσο χρειάζεται για να γίνει ρευστό
Τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

Για το κέικ
1. Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά.
2. Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα και διπλώστε το μείγμα συνέχεια.
3. Πάρτε μία φόρμα κέικ και λιπάνετε με λάδι, αδειάστε το μείγμα στην φόρμα.
4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 35-40 λεπτά. Ελέγξτε ότι ψήθηκε το κέικ εισάγοντας οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι σε αυτό. Εάν η οδοντογλυφίδα βγει έξω καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.
5. Τοποθετήστε την φόρμα του κέικ στο ψυγείο και μετά από λίγο, αναποδογυρίστε το κέικ πολύ προσεκτικά.
Για την επικάλυψη
1. Πάρτε 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
2. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας καρύδας και ανακατέψτε καλά.
3. Τώρα προσθέστε γάλα σταδιακά για να γινει ρευστό.
4. Απλώστε πάνω στο κέικ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
5. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεσμένη καρύδα.
6. το κέικ καρύδας από σιμιγδάλι λιγότερο αυγό είναι έτοιμο.

ΠΗΓΗ

Δείτε Επίσης: Ελληνικός Χαλβάς σιμιγδάλι με σταφίδες και καρύδια | Το πιο σιροπιαστό Κέικ που έχετε δοκιμάσει