Ενα αφράτα σιροπιαστό και γευστικό κεικ που θα εντυπωσιάσει!
Υλικά:
Για τη ζύμη:
2 μεγάλα αυγά
80 γραμμάρια ζάχαρη
120 ml φυτικό λάδι
120 ml χυμός πορτοκαλιού (από 1 μεγάλο πορτοκάλι)
100 γραμμάρια σιμιγδάλι
80 γραμμάρια αλεύρι
45 γραμμάρια νιφάδες καρύδας
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
100 γραμμάρια ζάχαρη
120 ml νερό
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 20×20 εκ. ή στρώστε το με λαδόκολλα.
Ζύμη:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και τις νιφάδες καρύδας.
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα ασπραδια με τη ζάχαρη μέχρι να γινουν σφιχτη μαρεγκα.
Στη συνέχεια χτυπήστε τους κροκους προσθέστε το φυτικό λάδι το χυμο πορτοκάλι μετα τα ξηρα υλικά και ανακατέψτε καλά.
Ριξτε μέσα την μαρέγκα και ενσωματώστε τα απαλά στο μείγμα της ζύμης με μια σπάτουλα, κάνοντας αναδιπλώσεις.
Ψήσιμο:
Αδειάστε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα.
Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την τρυπήσετε στο κέντρο της πίτας.
Σιρόπι:
Ενώ ψήνεται το κεικ, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 2-3 λεπτά.
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Μόλις βγει η πίτα από τον φούρνο, περιχύστε την αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήστε την πίτα να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς πασπαλίστε με τριμμενη καρυδα πριν την κόψετε και την σερβίρετε.