Χρόνος παρασκεής 1 ώρα και 10 λεπτά 

Υλικά για 12 άτομα

650 γρ αλεύρι (ίσως λίγο περισσότερο/λιγότερο)
350 g Βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
150 ml λάδι
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλιά κρέμα γάλακτος
2 Αυγά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 σακουλάκι Μπέικιν πάουντερ
1 μικρό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
50 γρ αλεσμένα καρύδια

Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
μισό λεμόνι σε φέτες

Παρασκευή

1. Πρώτα φτιάξτε το σιροπι. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τις ροδέλες λεμονιού να βρασουν για περίπου 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε ένα ένα το αυγό, μετά την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και λάδι.

3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέστε σιγά σιγά στο μείγμα το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με ένα μίξερ.
4. Έπειτα ανακατεύω με το χέρι και προσθέτω σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, είχα 600 γρ., αλλά έπρεπε να προσθέστε άλλα 50 γραμμάρια για να είναι η ζύμη όπως πρέπει, δηλαδή να μην κολλάει και να μην είναι σκληρή.
5. Κόψτε ένα μικρό κομμάτι ζύμης φτιάξε μια μπάλα.
6. Στη συνέχεια κάντε με το χέρι σας σε σχήμα οβαλ
7. Το πιέζουμε στη μέση και βάλτε στην τρύπα που κάνετε λιγο καρύδι χοντροτριμενο και πιέζουμε λίγο με το δάχτυλό μας.

Δείτε Επίσης: Σιροπιαστά γεμιστά με σοκολάτα και καρύδι κουλούρια

8. Πιέστε τις άκρες προς τα πάνω και κλειστε το.
9. Παίρνουμε τον τρίφτη και χρησιμοποιούμε την πλευρά με τις μικρότερες τρύπες. Αναποδογυρίζουμε το γλυκακι και το πατάμε λίγο στον τρίφτη να κάνει σχέδιο.
10. Βάζουμε σε ταψί Χρησιμοποιώ ταψί φούρνου. Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 C για περίπου 35-40 λεπτά, κυρίως για να ροδίσουν, ανάλογα με φούρνους, προσοχή. Όταν καλύπτονται με σιροπι, παίρνουν αυτό το όμορφο χρυσαφί/καφέ χρώμα.

11. Όταν είναι έτοιμο, τον βγάζουμε και τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε θερμοκρασία δωματίου για να κρυώσει.
12. Στη συνέχεια μπορείτε να τα αφήσετε στο ψυγείο και να τα βάλετε και στο ψυγείο. Αυτό το μείγμα κάνει 40 γλυκακια .

Autor: MersihaO

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Εύκολα Τραγανά μαλακά Σιροπιαστά Γλυκάκια!!

Υλικά:

2 αυγα,
2 βανιλιες,
1 ποτηρι νερου γαλα φρεσκο,
1 ποτηρι νερου σπορελαιο,
800-900 αλευρι φαριναπ,
60 γραμμαρια κακαο!
3 ποτηρια αλευρι
ΣΙΡΟΠΙ
4 ποτηρια νερου νερο
4 ποτηρια νερου ζαχαρη
Χυμο ενος λεμονιου

Εκτέλεση:

Βαζουμε στο μπολ το γαλα-σπορελαιο-βανιλιες μια πρεζα αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα! Τελος προσθετουμε σιγα σιγα αλευρι και ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη! Την χωριζουμε σε 6 κομματια τα οποια τα 3 τα φτιαχνουμε με κακαο δηλαδη τα βαζουμε σε μπολ και ριχνουμε στο καθενα κακαο! Ανοιγουμε ολες τις μπαλες σε φυλλο μακροστενο!
Ανα 3 δηλαδη βαζουμε 1 λευκο φυλλο πανω σε αυτό το φύλλο με το κακαο και πανω στο φύλλο με το κακαο το λευκο πάλι τα ρολαρουμε και κοβουμε κομματια! Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα!

ΣΙΡΟΠΙ: Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 6 λεπτα!Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα καυτο σιροπι!!!!

 

Προηγούμενο άρθροCheeseCake Κιουνεφέ
Επόμενο άρθροΠιπεριές και πατάτες…ένα πολύ αρωματικό πιάτο