Σιροπιαστά κουλουράκια
Αυτά τα μαγικά σιροπιαστά κουλουράκια είναι μια αποκάλυψη! Με μόνο 2 υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλυκό που είναι τόσο νόστιμο όσο και εύκολο.
Υλικά:
250 g αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Περίπου 450 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
Για το σιρόπι:
500 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου.
Το κόβουμε σε κύβους.
Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Στην αρχή είναι αρκετά εύθρυπτο, αλλά όταν ζυμώνουμε περισσότερο ζεσταίνεται το βούτυρο από τα χέρια μας και βγαίνει καλό για το μειγμα.
Σχηματίστε ελλειψοειδής κουλουρακια κάθε ένα 40 γρ.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
Τα χαράζουμε από πάνω με ένα μικρό πιρούνι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (εγώ τα έψησα σε 30 λεπτά περίπου, εξαρτάται από τον φούρνο του καθενός).
Αφήνουμε τα ψημένα κουλουράκια να κρυώσουν εντελώς.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι ρίχνοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα.
Το βάζουμε στη φωτιά να βράσει μέχρι να πήξει.
Περιχύνουμε με ζεστό σιρόπι τα κρύα κουλουράκια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες.
Τα ετοίμασα χθες πριν το μεσημεριανό γεύμα ❤️😋👌
Έγιναν εξαιρετικά νόστιμα, ζουμερά και γλυκά 😋😋👌👌