Σιροπιαστή Πατσαβουρόπιτα
Η σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα είναι ένα γλυκό που δεν μπορείς να αντισταθείς στην ελκυστική του εμφάνιση και την εξωτική του γεύση. Απολαύστε το! 🍰😋
Τι μου αρέσει:
- Η αφράτη υφή: Η πατσαβουρόπιτα ψήνεται σιγά σιγά, αποκτώντας μια υπέροχη αφράτη υφή που λιώνει στο στόμα.
- Η πλούσια γεύση: Το σιρόπι με το οποίο περιχύνεται το γλυκό είναι μελωμένο και αρωματικό, ενώ η βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού προσθέτουν μια έξτρα πινελιά γεύσης.
- Η ευκολία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για όσους δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική.
- Η οικονομία: Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι οικονομικά και εύκολα διαθέσιμα σε κάθε σούπερ μάρκετ.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι χυμό λεμονιού ή ξύδι για να δώσετε μια πιο ξινή γεύση.
- Μπορείτε να γαρνίρετε την πατσαβουρόπιτα με τριμμένο φιστίκι ή καρύδι.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος για μια πιο πλούσια γεύση.
Συνολικά, η σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα είναι ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε. Είναι εύκολη, οικονομική και πεντανόστιμη!
Βαθμολογία: 4.5/5
Στο τέλος της συνταγής υπάρχει και το βίντεο απο το konstantinas kitchen
Υλικά
για το σιρόπι:
750ml νερό
500γρ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
για την πίτα:
450 γρ. φύλλο κρούστας
250 ml σπορέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά μεσαία
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (10γρ.)
2 βανιλίνες
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί απλώνουμε το φύλλο κρούστας μέχρι να στεγνώσει καλά για πιο γρήγορα αν θέλουμε το βάζουμε στο φούρνο
50 βαθμούς αέρα μέχρι να ξεραθεί
Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 750 ml νερό ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα από το λεμόνι, βράζουμε
για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά
Οταν το φύλλο μας έχει στεγνώσει καλά και ξεραθεί το σπάμε σε μικρά κομμάτια
Μετά σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 200 γραμμάρια ζάχαρη τέσσερα αυγά μεσαία και τα χτυπάμε καλά
Προσθέτουμε το σπορέλαιο μέσα στα αυγά το γιαούρτι στραγγιστό baking powder και 2 βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το θρυμματισμένο φύλλο κρούστας ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να βραχούν όλα τα κομμάτια και αφήνουμε
στην άκρη για 10-15 λεπτά για να μουλιάσουν καλά
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους αδειάζουμε μέσα το μείγμα και στρώνουμε καλά ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά
Αμέσως μόλις βγάλουμε το καυτό γλυκό από το φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά καυτό γλυκό κρύο σιρόπι
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γλυκιά Πασταβουρόπιτα με καρύδι
Εκτέλεση
1 πακέτο φύλλα κρούστας..
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι ζάχαρη
1 κεσεδάκι ηλιέλαιο
4 αβγά
1 βανίλια
1 μπεκιν παουντερ
Καρυδι χοντροκομενο
Εκτελεση:
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Στρώνουμε το φύλλο ρίχνουμε καρύδι κανέλα και λιγο ζάχαρη το τσαλακώνουμε και το βαζουμε στο ταψι.
Έτσι συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φυλλα.
Τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε ολα μαζί στο μίξερ και μετα το περιχύνουμε επάνω στα φυλλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 25λεπτα.
Για το σιρόπι:
3 κεσεδάκια νερό και 3 κεσεδάκια ζαχαρη λίγο ξυσμα απο πορτοκαλί.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό γλυκό.
Καλη επιτυχια σε ολους!!!!
ΠΗΓΗ: Στεφανία Σακάρογλου