Σιροπιαστό γρήγορο κέικ με μήλα και καρύδι
Ενα νόστιμο και απλό γλυκό είναι ιδανικό για όλους όσους νηστεύουν, αλλά μπορείτε να το φάτε ακόμα κι αν δεν νηστεύετε. Η εύκολη προετοιμασία αυτού του κέικ είναι ο λόγος που θα το φτιάχνετε συχνά.
Συστατικά:
Το μέτρο του χρόνου είναι 200 ml
3 κουπες μήλα τριμμένα
1 κουπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2 φλιτζάνια αλεσμένα καρύδια
2 κούπες αλεύρι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 ζάχαρη βανίλια
Για επικάλυψη:
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Παρασκευή:
Ανακατεύουμε τα μήλα και τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Μετά βγάζουμε προσθέστε τα καρύδια και τη ζάχαρη βανίλιας και στη συνέχεια ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το λάδι.
Όταν ενωθεί καλά, το αφήνουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 32×22 εκ. και τακτοποιούμε.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να ξεχωρίσει από το ταψί).
Για την επικάλυψη:
Ρίξτε ζάχαρη και νερό σε κατσαρολάκι και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει βράση.
Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το μείγμα που προκύπτει και αφήνουμε να κρυώσει για άλλη μισή ώρα.
Γαρνίρουμε με αλεσμένα καρύδια. Μπορείτε να προσθέσετε 3 φέτες λεμονιού στο σιρόπι, τις οποίες θα αφαιρέσετε όταν ρίξετε το κέικ.
Καλή Απόλαυση