Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια εναλλακτική συνταγή για την κλασική σπανακοτυρόπιτα, που προσφέρει ίση νοστιμιά και ευκολία στην παρασκευή.

Πλεονεκτήματα:

  • Χωρίς φύλλο: Ιδανική για όσους θέλουν να αποφύγουν το έτοιμο φύλλο ή για όσους δεν έχουν εύκαιρο.
  • Εύκολη: Η ζύμη φτιάχνεται γρήγορα και απλά με υλικά που έχουμε συνήθως στο σπίτι.
  • Γρήγορη: Η πίτα ψήνεται σε 30-40 λεπτά, ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Υγιεινή: Περιέχει φρέσκα λαχανικά και τυρί, προσφέροντας μια θρεπτική επιλογή.

Μυστικά για τέλεια σπανακοτυρόπιτα:

  • Σοτάρουμε καλά το σπανάκι για να εξατμιστούν τα υγρά του.
  • Χρησιμοποιούμε τυρί με έντονη γεύση, όπως φέτα ή κεφαλοτύρι.
  • Αλείφουμε την πίτα με αυγό πριν την ψήσουμε για να ροδίσει ωραία.
  • Αφήνουμε την πίτα να χλιαράνει πριν την κόψουμε, για να μην θρυμματιστεί.

Συμπέρασμα:

Η σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να αποτελέσει ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε την και σίγουρα θα την αγαπήσετε!

Συστατικά:

300 γραμμάρια ψιλοκομμένο σπανάκι
βρασμένο νερό
4 αυγά
100 γραμμάρια τριμμένο γκούντα
250 γραμμάρια τριμμένης φέτας
150 γραμμάρια ελληνικού γιαουρτιού
100 g ηλιελαίου
150 ml γάλακτος
200 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Επιπλέον: μπορείτε να προσθέσετε κρεμμυδάκια φρέσκα και λίγο άνηθο 

Εκτέλεση

Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από το σπανάκι. Αφήστε για δέκα λεπτά.
Λαδώστε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 30 cm.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C (με ανεμιστήρα).
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.
Προσθέτουμε γκούντα και φέτα και ανακατεύουμε.

Προσθέστε το γιαούρτι, λάδι και γάλα. Ανακατέψτε τα καλά.
Ανακατέψτε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ πρώτα. Προσθέστε το μείγμα μπέικιν πάουντερ και αλεύρι μέσα στο μπολ και ανακατέψτε τα όλα μαζι καλά.

Σουρώστε το σπανάκι και πιέστε την στίψτε να φύγει το νερό.
Προσθέστε σπανάκι στο μείγμα αυγών. Ανακατέψτε καλά. Ανακατέψτε μόνο μέχρι να αναμιχθούν όλα καλά και να συνδυαστούν.


Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά.

Ετοιμοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s you tube channel here

Προηγούμενο άρθροBrownies σοκολάτας με καραμέλα και καρύδια…ακαταμάχητη γεύση
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια με πουρέ πατάτας και λάχανο…αρέσει σε παιδιά και ενήλικες.