Σοκολατένια Πάστα Σαβουαγιάρ Θεϊκή
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Αυτή η σοκολατένια πάστα σαβουαγιάρ με πορτοκάλι και σοκολατένια κρέμα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τέλεια γεύσεις και υφές. Τα μπισκότα σαβουαγιάρ βουτηγμένα σε σιρόπι πορτοκαλιού, η πλούσια σοκολατένια κρέμα και η δροσερή σαντιγί δημιουργούν ένα απολαυστικό γλυκό που θα σας ξετρελάνει!
Τι μου άρεσε:
- Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: Η γλυκιά σοκολάτα, η δροσερή πορτοκαλιά και η απαλή σαντιγί συνδυάζονται άψογα, δημιουργώντας ένα γευστικό αριστούργημα.
- Η υφή: Τα μπισκότα σαβουαγιάρ είναι μαλακά και αφράτα, ενώ η κρέμα είναι πλούσια και βελούδινη.
- Η εμφάνιση: Η πάστα είναι πολύ όμορφη και εντυπωσιακή, ιδανική για γιορτινές περιστάσεις.
Προτάσεις:
- Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού στην κρέμα για ακόμα πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού.
- Μπορείτε να γαρνίρετε την πάστα με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή σμέουρα.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σαντιγί με κρέμα γάλακτος χτυπημένη.
Συνολικά:
Αυτή η σοκολατένια πάστα σαβουαγιάρ με πορτοκάλι και σοκολατένια κρέμα είναι ένα εύκολο στην παρασκευή γλυκό που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Βαθμολογία: 5/5
Υλικά
1 πακέτο Μπισκότα Σαβουαγιάρ
300 γρ Φρέσκος Χυμός Πορτοκάλι
Για την Σοκολατένια Κρέμα
370 γρ Βιτάμ πλάκα
260 γρ Σοκολάτα Κουβερτούρα
50 γρ Κακάο Σκόνη
280 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Σφηνάκι Λικέρ Σοκολάτας ή Κονιάκ
5 Αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Για Διακόσμηση
300 γρ Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε Σαντιγί
Φράουλες
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο γλυκό βουτώντας τα σαβουαγιάρ σε φρέσκο χυμό πορτοκάλι και στη συνέχεια θα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 33 * 20 ομοιόμορφα
Οταν τοποθετήσουμε τα σαβουαγιά στο πυρέξ μας τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε και πάμε να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τα βάζουμε σε πολύ χαμηλή ένταση να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντα συνεχώς
Αφού έχει λιώσει η μαργαρίνη με τη ζάχαρη στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Στην συνέχεια σε μία κανάτα ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε ελαφρώς με το σύρματο
Οταν πλέον έχουμε ένα ωραίο σοκολατένιο μείγμα κλείνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λικέρ σοκολάτας ή οποιοδήποτε άλλο λικέρ της επιλογής σας
την αφήνουμε για ένα δύο λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ώστε να ενσωματωθούν τα αυγά και στη συνέχεια αν η κρέμα σοκολάτας είναι αρκετά ζεστή την αφήνουμε
ώστε να πέσει αρκετά η θερμοκρασία της και έπειτα την αδειάζουμε επάνω από τα μπισκότα σαβουαγιάρ
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο ώστε να σφίξει και να παγώσει η σοκολατένια κρέμα και στη συνέχεια τη διακοσμούμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος
σε σαντιγή και φράουλες
Είμαι σίγουρος ότι θα τη λατρέψουν οι μικροί και μεγάλοι