Σοκολατένιο ρολό!!!!👌

Το σοκολατένιο ρολό είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Πρόκειται για ένα λεπτό παντεσπάνι σοκολάτας, το οποίο γεμίζεται με κρέμα της αρεσκείας σας και στη συνέχεια ρολάρεται.

Το σοκολατένιο ρολό είναι ένα σχετικά εύκολο γλυκό στην παρασκευή του, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες της συνταγής. Το πιο σημαντικό είναι να μην το αφήσετε να ψηθεί πολύ, ώστε να μην στεγνώσει.

Η γεύση του σοκολατένιου ρολού είναι μοναδική. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας, συνδυασμένη με την κρεμώδη γέμιση, δημιουργούν ένα απολαυστικό γλυκό που δεν μπορείτε να αντισταθείτε.

Το σοκολατένιο ρολό μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο ή ως σνακ. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να πετύχετε το τέλειο σοκολατένιο ρολό:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα και ποιοτικά υλικά.
  • Χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, ώστε να αφρατέψουν και να γίνουν κίτρινα.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
  • Ψήστε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.
  • Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το γεμίσετε.

Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, το σοκολατένιο ρολό σας θα είναι σίγουρα πετυχημένο!

Υλικά

Για το ρολό κέικ:
1/4 φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.,
6 αυγά,
1/4 φλιτζάνι κακάο,
2 κ.σ. βούτυρο,
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη,
200γρ. κουβερτούρα,
2 φύλλα λαδόκολλα

Για την κρέμα μασκαρπόνε:
100γρ. κουβερτούρα λευκή,
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
2 φλιτζάνια μασκαρπόνε.

Για την επικάλυψη:
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
2 κ.σ. βούτυρο,
200γρ. κουβερτούρα,
1 σφηνακι κονιάκ.

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε σε μπεν μαρί 200γρ.κουβερτουρα, 2 κουταλιές νερό και 2 κ.σ. βούτυρο και λιώνουμε την κουβερτούρα.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την μισή ποσότητα ζάχαρης μέχρι να αφρατεψει το μείγμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπεν μαρί 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και τους χτυπημένους κρόκους.
Ανακατεύουμε το μείγμα με την μαρέγκα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα και το βάζουμε να ψηθεί
στους 200 για 10 λεπτά!

Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα σε μια λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με κακάο.
Τυλίγουμε προσεκτικά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει!

Για την κρέμα μασκαρπόνε:
Βάζουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ψιλοκόβουμε την λευκή κουβερτούρα και την ρίχνουμε
στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει! Μόλις πήξει το μείγμα και κρυώσει προσθέτουμε
2 φλιτζάνια μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

Για την επικάλυψη:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρολίτσα 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 1 σφηνακι κονιάκ και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα συστατικά. Αφήνουμε να πήξουν σε θερμοκρασία δωματίου!
Ανοίγουμε το παντεσπάνι προσεκτικά να μην σπάσει, απλώνουμε την κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την επικάλυψη και πασπαλιζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!!

H συνταγή είναι της κας Katerina Xaralampou

Προηγούμενο άρθροΗ πάστα ταψιού που θα σε κάνει να λιώσεις
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μπάμιες (με καραμελωμένα κρεμμύδια!)