Σοκολατένιος κορμός σε 10 λεπτά
Ο σοκολατένιος κορμός είναι ένας κλασικό γλυκό επιδόρπιο με έντονη σοκολατένια γεύση. Αυτό το αφράτο και υγρό κέικ συνήθως είναι φτιαγμένο από σοκολάτα, βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Συχνά σερβίρεται με σαντιγί ή γλάσο για να προσθέσει ακόμη περισσότερη γεύση και υφή. Είναι ιδανικός για εορταστικές περιστάσεις, γενέθλια ή απλά για να κάνετε μια γλυκή απόλαυση. Απολαύστε τον! 🍫🍰😋
Υλικά
450 γρ.μπισκότα πτι μπερ
100 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
250 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κακάο
120 γρ. βούτυρο
1 ζάχαρη βανίλια 12 γρ.
Για το γλάσο
100 γρ. σοκολάτα
μερικά καρύδια
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας.Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο,το γάλα τη ζάχαρη και τη βανίλια.Προσθέτουμε και το κακάο.
Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.Ανακατεύουμε συνεχώς.
Στο μπολ που έχουμε τα μπισκότα ρίχνουμε τα καρύδια και προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει διάφανη μεμβράνη.
Στρώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα και καλύπτουμε με την μεμβράνη.Βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα.
Λιώνουμε την σοκολάτα σ ένα κατσαρολάκι.Μόλις το βγάλουμε απ την κατάψυξη το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Βγάζουμε την μεμβράνη και απλώνουμε την λιωμένη σοκολάτα από πάνω.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε απ το ψυγείο κόβουμε σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!
Καλή σας επιτυχία!!!!
Η Συνταγή είναι από το Moj Kutak
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σοκολατένιος Κορμός της Ελένης
Υλικά
250 γρ. Βιταμ
170 γρ. Ζάχαρη άχνη
50 γρ. Χυμό πορτοκάλι
50 γρ. Κακάο
300 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
Μισή κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βιταμ και το λιώνουμε… αποσύρουμε από τη φωτιά και Ρίχνουμε την άχνη, το κακαο, τον χυμο, τα μπισκότα ( τα σπάμε με το χερι) και τα καρύδια… ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά μας… τα Ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολαρουμε… με το χέρι μας δίνουμε κλείνοντας το το σχήμα του σαλαμιού… το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψουμε… οταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος… το διατηρούμε είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη…
ΠΗΓΗ: Οι Γεύσεις της Ελένης