Αυτή η συνταγή για Σπανακόπιτα με σφολιάτα είναι ιδανική για όσους θέλουν έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να απολαύσουν αυτό το γευστικό πιάτο. Ανοίξτε τη σπιτική σφολιάτα και θα έχετε μια νόστιμη σπανακόπιτα σε χρόνο μηδέν. Η γέμιση από σπανάκι, κρεμμύδι, άνηθο και φέτα είναι απλή αλλά νόστιμη, ενώ η τραγανή σφολιάτα προσθέτει την τέλεια υφή.

Είτε πρόκειται για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα συνοδευτικό ή ένα πλήρες γεύμα, αυτή η Σπανακόπιτα με σφολιάτα είναι η τέλεια επιλογή. Εύκολη στην προετοιμασία, γρήγορη στο ψήσιμο και νόστιμη για όλους.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

500γρ. σπανάκι
1 ματσάκι τσουκνίδα
3 πράσινα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
3 αυγά
300γρ. φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη ζύμη:

1,5 φλ. νερό
Λίγο αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλεύρι Κούλα όσο πάρει (περίπου 500γρ.)

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση: Πλένουμε καλά το σπανάκι και την τσουκνίδα. Σοτάρουμε τα πράσα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και την τσουκνίδα και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το σπανάκι με τα αυγά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το νερό, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε κάθε μέρος με τη μέθοδο του ήλιου σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών.
Λαδώνουμε ένα ταψί. Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης στο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε τη μισή γέμιση. Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο ζύμης, ραντίζουμε με λάδι και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο ζύμης και ραντίζουμε με λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Σπανακόπιτα με σφολιάτα
Σπανακόπιτα με σφολιάτα

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα μυρωδικά, όπως μαϊντανό, δυόσμο ή βασιλικό.
Αντί για τσουκνίδα, μπορείτε να βάλετε 100γρ. πράσινο λάχανο ψιλοκομμένο.
Αν θέλετε η πίτα σας να γίνει πιο τραγανή, μπορείτε να την αλείψετε με λίγο χτυπημένο αυγό πριν την ψήσετε.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Nana Riskou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γευστική,Υπέροχη Νηστίσημη Σπανακόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ:

6 ποτηρια νερου αλευρι,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι,

2 ποτηρια νερου περιπου χλιαρο νερο αυτο το ρυθμιζουμε ζυμωνοντας,

μισο ποτηρι νερου ελαιολαδο!!!

Εκτέλεση

Βαζουμε σε ενα μπολ το 1 ποτηρι χλιαρο νερο την μαγια και λιγο αλευρι να κανουμε ενα χυλο τον οποιο σκεπαζουμε για να φουσκωσει!Στην λεκανη τοποθετουμε το αλευρι,τοναλατι,το λαδι,την φουσκωμενη μαγια και ριχνοντας χλιαρο νερο ζυμωνουμε!!!Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει!

ΣΠΑΝΑΚΙ ΥΛΙΚΑ:

1 κιλο σπανακι,

1 ματσακι μαιντανο,

10 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα,

1 κουταλια της σουπας δυοσμο ξερο,

αλατι,πιπερι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλενουμε το σπανακι,το τοποθετουμε σε σουρωτηρι το αλατιζουμε και το αφηνουμε στηννακρη!Στην συνεχεια το στοιβουμε καλα και το τοποθετουμε σε ενα μπολ ριχνουμε τα μυρωδικα αλατι πιπερι και τα ανακατευουμε!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:

Κανουμε την ζυμη μπαλιτσες της οποιες ανοιγουμε φυλλαρακια λαδωνοντας!Ανα 4 φυλλαρακια δηλαδη το ενα πανω στο αλλο ανοιγουμε ενα φυλλο λαδωνουμε το ταψι τις κουζινας και το τοποθετουμε εκει !Βαζουμε το σπανακι παντου και φτιαχνομαι και το αλλο φυλλο με την ιδια διαδικασια και το τοποθετουμε πανω στο σπανακι σουρωνοντας το!Χαραζουμε ελαφρως,λαδωνουμε καλα και την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να ροδοκοκκινησει!!!!

Προηγούμενο άρθροΑμυγδαλωτά
Επόμενο άρθροΚολοκυθοανθοί Γεμιστοί με Ανθότυρο και Μυζήθρα