Σπιτικά κουλουράκια

✅ Υλικά:

250 γρ. βούτυρο
0,5 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1,5 φλιτζάνιa αλεύρι
100 γρ. άμυλο πατάτας
βανιλλίνη

✅ Προετοιμασία:

Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια.
Έχοντας μειώσει την ισχύ και χωρίς να σταματήσετε να χτυπάτε τη μάζα, προσθέστε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το άμυλο σε αυτό.
Ζυμώνουμε σε μια μαλακή αλλά όχι ρευστή ζύμη. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Βγασουμε τα κουλουράκια μας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους.Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 1-1,5 ώρα.
Στη συνέχεια ψήνουμε τα κουλουράκια για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζετε τα έτοιμα κρυώνετε ελαφρά και σερβίρετε.

Καλή όρεξη! ❤️

Рецепт приготовления https://t.me/dom_resept/494
Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια και τραγανά κρουασανάκια που λιώνουν στο στόμα!
Επόμενο άρθροΤι πρέπει να γνωρίζετε για ένα κόκαλο ψαριού που κολλήσει στο λαιμό