Σπιτικα Πτι φουρ

Αυτά τα σπιτικά πτι φουρ με μαρμελάδα βερύκοκο και σοκολάτα είναι μια πραγματική απόλαυση! Η βουτυρένια ζύμη είναι τραγανή και τρυφερή ταυτόχρονα, η μαρμελάδα βερύκοκο προσθέτει μια γλυκιά και ξινή γεύση, και η σοκολάτα δίνει μια πλούσια και decadent πινελιά.

Για μια δόση 25 κομματιών θα χρειαστούμε:

250 γρ. μαργαρίνη με περιεκτικότητα σε βούτυρο 25% σε θερμοκρασία δωματίου
4 κουτ.σ. γεμάτες άχνη ζάχαρη
2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
3 αυγά μικρά
550 γρ. +/- αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κοφτά κουταλάκια baking powder
αλάτι στη μύτη του κουταλιού
σφιχτή μαρμελάδα βερίκοκο ελαφρά χτυπημένη με πιρούνι
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
1 κουτ.γλ. σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά στη μεσαία ταχύτητα τη μαργαρίνη μέχρι να γίνει κρέμα και συνεχίζουμε βάζοντας σταδιακά τις κουταλιές με την άχνη.Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθούν από το μείγμα βουτύρου κι έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες, το baking και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και αρχίζουμε σταδιακά τα ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα έως ότου αρχίσει η ζύμη να κολλάει στο γάντζο. Σ’ αυτό το σημείο διακόπτουμε τη χρήση του μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια προσθέτοντας μικρές ποσότητες από το αλεύρι και δουλεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή κι εύπλαστη. Μαζεύουμε σε 2 μπάλες το ζυμάρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 15′ λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180′ βαθμούς και στρώνουμε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
Αφού σφίξει η ζύμη, παίρνουμε τη μία μπάλα και κόβουμε μικρότερα μπαλάκια σε μέγεθος όσο ένα κορόμηλο, την άλλη μπάλα την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Διαμορφώνουμε τα μπαλάκια σε σχήμα οβάλ πατώντας τα ελαφρά με τα χέρια να λεπτύνουν. Μεταφέρουμε στα ταψιά μας αραιά μεταξύ τους και πατάμε από τη μία πλευρά με πιρούνι να αφήσει σχέδιο με γραμμούλες. Βάζουμε πρώτα το ένα ταψί για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν τα μπισκότα και πάρουν ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα (δεν τα αφήνουμε παραπάνω γιατί καίγονται εύκολα οι άκρες). Αφού τελειώσουμε με την πρώτη φουρνιά, αφαιρούμε από το ταψί με προσοχή τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς (αυτό το κάνουμε γιατί εάν παραμείνουν τα ψημένα μπισκότα στο καυτό ταψί τότε συνεχίζεται κατά κάποιο τρόπο το ψήσιμο τους και ενδέχεται να σκληρύνουν).

Παίρνουμε τώρα την άλλη μπάλα και εργαζόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο.
Αφού κρυώσουν όλα τα μπισκότα παίρνουμε ζεύγη που μοιάζουν σε σχήμα και αλείφουμε το ένα από τα δύο μέρη με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και ενώνουμε μεταξύ τους. Αφήνουμε 30′ λεπτά να στεγνώσει η μαρμελάδα τους και να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπορέλαιο διατηρώντας τη ρευστή.
Βουτάμε τη μια μεριά των πτι-φουρ σε ρευστή σοκολάτα και μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα εντελώς κι αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί!

Καλή Απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πτι φουρ Βανίλια

Πτι φουρ

Συστατικά:

– 3 φλιτζάνια αλεύρι.
– 250g βούτυρο.
– 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
– 1 αυγό.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας.
– 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού.

Για διακόσμηση:
– Μαρμελάδα βερίκοκο,
– Ζάχαρη άχνη.

Πως να τα Φτιάξεις:

1- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να πάρετε μια κρεμώδη υφή.
2- Προσθέστε το αυγό στη ζάχαρη και το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέστε ξύσμα λεμονιού με αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
3- Ανακατέψτε αργά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη είναι πολύ μαλακή και χρειάζεται χειρισμό με προσοχή.
Εάν η ζύμη είναι ακόμα λίγο κολλώδης, κοσκινίστε σε λίγο επιπλέον αλεύρι.
4- Ανοίξτε την ζύμη σε πάχος περίπου 4 mm, φροντίστε να αλευρώσετε καλά τον πλάστη. Κόψτε «το πάνω & το κατω» για τα πτιφουρ.

5- Τοποθετήστε σε ένα ταψί  χαρτί ψησίματος, Όταν δείτε τα μπισκότα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν στο κάτω μέρος αφαιρέστε από το φούρνο μην περιμένετε να ροδίσουν όλα).
6- Αφήστε τα πτι φουρ να κρυώσουν στο ταψί για ένα λεπτό και στη συνέχεια βγάλτε τα σε ένα πιάτο για να τελειώσετε την ψύξη.
7- Όταν κρυώσουν πλήρως, θερμάνετε τη μαρμελάδα μέχρι να βράσει.
8- Τοποθετήστε όλα “τα πάνω” σε ένα δίσκο και πασπαλίστε με τη ζάχαρη άχνη.

9- Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια κουτάλι λίγη ποσότητα μαρμελάδας “τα κάτω” και στη συνέχεια τοποθετήστε “τα πάνω” πάνω από τη μαρμελάδα.

10- Αφήστε να στερεωθεί, στη συνέχεια σερβίρετε και μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο χωρίς & ψυγείο.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠοιο είναι το μυστικό για τέλειους κεφτέδες;
Επόμενο άρθροΚέικ σιροπιαστό καρύδας με αφράτο παντεσπάνι