Σπιτικά αχλάδια γεμιστά στο φούρνο
Υλικά
αχλάδια – 2 – 3 τεμ.
λεμόνι – 1 τεμ.
μπλε τυρί – 100 g
αποξηραμένα βατόμουρα – 30 g
καρύδια – 30 g
1 κσ μέλι
Μαυρες σταφίδες – 30 γρ
Δυοσμο – 1 κοτσάνι
Σιρόπι Ροδιού
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τον πυρήνα. Ανοιγουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για να τοποθετήσουμε τη γέμιση.
Μουλιάζουμε τα κράνμπερι και τις σταφίδες στο κονιακ για να απορροφήσουν τη γεύση και να μαλακώσουν.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια και τα φρυγανίζουμε σε στεγνό τηγάνι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τους ξηρούς καρπούς για να μην καούν.
Τρίβουμε ή θρυμματίζουμε το μπλε τυρί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε
τα κρανμπερι τις σταφίδες και το μέλι. Ανακατέψτε καλά.
Τοποθετήστε τα αχλάδια σε ένα ταψί και στυψτε το χυμό λεμονιού από πάνω τους για να μην μαυρίσουν.
Γεμίστε τα με τη γέμιση μπλε τυριού, τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα.
Μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 200°C.
Τα αχλάδια φούρνου με καρύδια και μπλε τυρί είναι έτοιμα σερβίρουμε με σιρόπι ροδιού και φυλαράκια δυόσμου.