Γαλακτομπούρεκο σε Ρολό

Υλικά για το σιρόπι
350 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 ΚΥ χυμό λεμονιού
2 φλούδες λεμονιού
Βράσιμο για 5 λεπτά.
Το σιρόπι πρέπει να είναι χλιαρό.
Υλικά για το γλυκό
1 πακέτο φύλλο κρούστας ή βυρητού
1 λίτρο γάλα
80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
110 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο φρέσκο
200 γρ λιωμένο για τα φύλλα
4 αυγά
2 βανίλιες
Το ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα τις βανίλιες το ξύσμα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και τέλος το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και ρίχνουμε και το βούτυρο τα 50 γρ.
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και βουτυρώνουμε ανά δύο και βάζουμε στην άκρη δύο κσ από την κρέμα και τυλίγουμε.
Τα βάζουμε στο pyrex και από πάνω ρίχνουμε ότι βούτυρο περίσσεψε.
Ψήνουμε στους 1 80 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Το γλυκό ζεστό το σιρόπι χλιαρό

Απολαυστε το

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό Ψυγείου
Επόμενο άρθροΛυχναράκια: καλιτσούνια Κρήτης