Σπιτικό μπουρέκι πίτας 

Αυτό το μπουρέκι πίτας φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι. Η ζύμη είναι τραγανή και αφράτη, ενώ η γέμιση πλούσια και γευστική. Κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση!

Τι μου άρεσε:

  • Η ζύμη ήταν τέλεια: τραγανή εξωτερικά και μαλακιά εσωτερικά.
  • Το μπουρέκι ήταν καλοψημένο, χωρίς να είναι στεγνό.
  • Η ποσότητα ήταν ιδανική για 3-4 άτομα.

Τι θα μπορούσε να βελτιωθεί:

  • Η γέμιση θα μπορούσε να ήταν λίγο πιο πικάντικη για το γούστο μου.
  • Το μπουρέκι θα μπορούσε να είχε ψηθεί λίγο περισσότερο για να είναι ακόμα πιο τραγανό.

Συνολικά:

Αυτό το μπουρέκι πίτας ήταν μια εξαιρετική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό. Ήταν νόστιμο, χορταστικό και εύκολο να το φάω. Σίγουρα θα το ξαναφτιάξω!

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα υλικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το μπουρέκι με μια δροσερή σαλάτα ή με τζατζίκι.
  • Το μπουρέκι μπορεί να ζεσταθεί ξανά στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Αξιολόγηση:

5/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Χρειάζεσαι:

500 γρ φυλλο κρούστα για πίτα
300-350 γρ τυρί φέτα
250 ml νερό (μπορεί να είναι και ξινό)
125 ml λάδι
αλάτι αν χρειάζεται

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε το νερό και το λάδι σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε αλάτι κατά βούληση.
Εάν το τυρί σας είναι αλμυρό, προσέξτε να μην το παρακάνετε.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε όξινο νερό αντί για καθαρό νερό.
Μετά από κάθε ράντισμα του φλοιού, θα πρέπει να ανακατεύετε το υγρό γιατί το λάδι διαχωρίζεται από το νερό.
Αλείφουμε με λάδι το στρογγυλό ταψί Νο 26 και τοποθετούμε 2 φύλλα ώστε οι άκρες τους να κρέμονται από τις άκρες του ταψιού.
Ψεκάστε με μείγμα λαδιού και νερού. Χωρίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα σε ομάδες των τριων φύλλων.

Παίρνουμε 3 φύλλα και τα τοποθετούμε στο ταψί τη μία πάνω στην άλλη, στριμώχνοντάς τες να ταιριάξουν καλά στο ταψί.
Πασπαλίζουμε και θρυμματίζουμε το τυρί πάνω από την τρίτη κρούστα. Πάνω από αυτό, στοιβάζουμε ξανά 3 φύλλα και δουλεύουμε έτσι με όλες τα φύλλα εκτός από τα 3 τελευταία. Διπλώνουμε το πρώτο από τα 3 τελευταια, πασπαλίζουμε με το υγρό, βάζουμε το δεύτερο και το πασπαλίζουμε και βάζουμε το υπόλοιπο τυρί και σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο.
Τοποθετήστε τις άκρες που κρέμονται πάνω από το ταψί πάνω από το τελευταιο φύλλο και ψεκάστε
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω.

σπιτικό μπουρέκι πίτας

ΠΗΓΗ 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπουρέκια με τυρί ή σπανάκι Νηστίσιμα

Μπουρέκια με τυρί ή σπανάκι Νηστίσιμα

Υλικα

5 φυλλα κρουστας

Για γέμιση πατάτας
1 πατατα βρασμενη
4-5 φυλλα δυοσμου ψιλοκομμενα
ριγανη
αλατι
1 κ.σ. ελαιολαδο
3 χοντρες φετες νηστισιμο τυρι (μη γαλακτοκομικο προιον)
ελαιολαδο για επαλειψη

για γεμιση σπανακι
1 πράσο, σε ροδέλες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτελεση

Γέμιση πατάτα
Λιωνουμε την πατατα με ενα πιρουνι,προσθετουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι,το δυοσμο,το ελαιολαδο,αλατι και ριγανη και ανακατεουμε.

Γεμιση σπανάκι
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με 1 κ.γ. ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε και το σπανάκι και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το σπανάκι τα βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.

Κοβουμε τα φυλλα στη μεση. Παιρνουμε ενα φυλλο,το διπλωνουμε στη μεση,το αλειφουμε ελαιολαδο με ενα πινελο και στρωνουμε ενα κουταλακι γεμιση πατατας ή σπανάκι κατα μηκος της μιας πλευρας.
Προσθετουμε μια λωριδα τυρι εάν θέλουμε, διπλανουμε σε φακελο και τυλιγουμε.

Για να μη μας ξεκολλησει κολλαμε το φυλλο αλειφουμε με λιγο νερο στο κλεισιμο.
Βαζουμε τα ρολακια σε ταψι στρωμενο με αντικολλητικο χαρτι,με το κλεισιμο προς τα κατω και τα αλειφουμε με ελαιολαδο.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις,στη μεσαια θεση για 15 λεπτα.

Σερβιρουμε τα ρολακια χλιαρα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜανταλένες: Μια Γλυκιά Παράδοση με Γαλλική Φινέτσα
Επόμενο άρθροΚαλαμαράκια με πατάτες στην κατσαρόλα: Νόστιμο και οικονομικό φαγητό