Αυτό το παγωτό δεν είναι απλά ένα δροσιστικό γλυκό, είναι μια εμπειρία γεμάτη πλούσια γεύση και ακαταμάχητη υφή. Η μερέντα προσφέρει μια γλυκιά αγκαλιά σοκολάτας και φουντουκιού, ενώ τα σοκολατάκια προσθέτουν τραγανές εκρήξεις απόλαυσης σε κάθε μπουκιά.
Υλικά:
- 600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. μερέντα
- 10 σοκολάτακια κομμένα σε κυβάκια
- Φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέστε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα, το μέλι και τη μερέντα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίξτε τα σοκολατάκια κομμένα σε κυβάκια στο μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταπεράκι ή σε μια φόρμα για παγωτό.
- Βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες, ή μέχρι να πήξει.
- Σερβίρετε το παγωτό με φύλλα δυόσμου για γαρνιτούρα (προαιρετικά).
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλα υλικά θέλετε στο παγωτό σας, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπισκότα.
- Αν θέλετε το παγωτό σας να είναι πιο μαλακό, μπορείτε να το αφήσετε να ξεπαγώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση σοκολάτας θέλετε.
- Το παγωτό μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες.
Καλή απόλαυση!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Παγωτό γιαούρτι σπιτικό
Αυτό το σπιτικό παγωτό γιαούρτι με σιρόπι βύσσινο είναι μια πραγματική λιχουδιά. Η γεύση του γιαουρτιού είναι δροσερή και ελαφριά, ενώ το σιρόπι βύσσινο προσθέτει μια γλυκιά και ξινή νότα. Η υφή του παγωτού είναι κρεμώδης και απαλή, και λιώνει στο στόμα.
Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί, και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Απλά χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα βάζετε στην κατάψυξη.
Είναι ιδανικό για ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, αλλά και για οποιαδήποτε στιγμή θέλετε ένα δροσιστικό και γευστικό γλυκό.
Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο, ή με toppings της αρεσκείας σας, όπως φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ή σοκολάτα.
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά κρύο
330 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
1 ζαχαρούχο γάλα κρύο
4-5 μπισκότα digestive τριμμένα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
γλυκό και σιρόπι βύσσινο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.Ρίχνουμε και το μέλι.Ανακατεύουμε.
Έπειτα χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει περίπου 5 λεπτά.
Όταν η κρέμα γάλακτος γίνει σαντιγί με μία σπάτουλα σιλικόνης την προσθέτουμε στο μίγμα του ζαχαρούχου σε δύο δόσεις.
Προσθέτουμε δηλαδή τη μισή ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη.
Ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα μπολ παγωτού η γυάλινο σκεύος προσθέτουμε όσο σιρόπι και γλυκό βύσσινο θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Στην επιφάνεια ρίχνουμε πάλι σιρόπι και γλυκό βύσσινο.
Το βάζουμε στην κατάψυξη και αν θέλουμε να γίνει πολύ αφράτο το χτυπάμε με το μίξερ χειρός ανά μία ώρα για τρεις φορές!
Καλή σας απόλαυση!!!!
Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη