Τα Στικς Ψωμιού με Ελιές και Ρίγανη είναι μια εύγευστη και χορταστική επιλογή για σνακ ή πρωινό. Φτιάχνονται με απλά υλικά, όπως αλεύρι, μαγιά, νερό και ελιές, και μπορούν να ψηθούν στο φούρνο ή να τηγανιστούν.

Η ζύμη για τα ψωμάκια είναι μαλακή και ελαστική, και μπορεί να πλάθεται σε διάφορα σχήματα. Οι ελιές προσθέτουν μια αλμυρή γεύση και μια ωραία υφή στα ψωμάκια.

Υλικά

200 γρ νερό
40 γρ ελαιόλαδο
15 γραμμάρια φρέσκιας μαγιάς μπύρας
350 γρ αλεύρι τύπου 00
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ρίγανη
150 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπολ το νερό, το ελαιόλαδο και τη μαγιά μπύρας, ανακατεύουμε: 3 δευτ./ταχύτητα. 5. 
Προσθέτουμε το αλεύρι και αλάτι ρίγανη, ζυμώνουμε: 2 λεπτά./. Εν τω μεταξύ αλευρώνουμε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε 50 γρ από την τριμμένη γραβιέρα και τις ελιές, ζυμώνουμε: 30 δευτ./
Μεταφέρουμε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας και τη διαμορφωνουμε σε μπάλα, την τοποθετούμε στο έτοιμο μπολ και
σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήστε να φουσκώσει μακριά από τα ρεύματα μέχρι να διπλασιαστεί(περίπου 30 λεπτά).

Μόλις διπλασιαστεί, αδειάζετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, την απλώνετε ελαφρά και απαλά με τα χέρια σας για να μην ξεφουσκώσει και τη χωρίζετε σε 20 κομμάτια με τη βοήθεια ενός τροχού πίτσας.
Τεντώστε απαλά κάθε κομμάτι με τα χέρια σας και στρίψτε το πάνω του για να σχηματίσετε τα στικς.
Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 10/15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Chiara Berardi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια Κοτόπουλου χωρίς αυγό

Μπιφτέκι Κοτόπουλου

Ζουμερό νόστιμο με τραγανή κρούστα μπιφτέκι, σε μια πολύ ορεκτική γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα πλούσιο γεύμα ή ένα σνακ που μπορείτε πάντα να πάρετε μαζί σας 

Υλικά

φιλέτο κοτόπουλου σε κιμά 850 γρ
ψωμιού 180-200 γρ
γάλα 200 ml (ή κρέμα γάλακτος με περιεκτικότητα σε λιπαρά 10-15%)
βούτυρο λιωμένο 80 γρ
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
τριμμένη φρυγανιά
φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από μισό καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί και το κόβουμε σε κύβους και τους βάζουμε σε ένα μπολάκι.
Μουσκεύουμε το ψωμί με το γάλα και με ένα πιρούνι το πιέζουμε και το κάνουμε πολτό.


Μέσα μια μπασίνα ρίχνουμε το κιμά, το πολτό ψωμιού και το λιωμένο βούτυρο.


Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπερι και το ζυμώνουμε το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και
το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε ένα πιάτο με την τριμμένη φρυγανιά
Μόλις το βγάλετε απο το ψυγείο βρέξτε τα χέρια σας και σχηματιστε τα μπιφτέκια.
Κυλιστε τα μπιφτέκια μέσα στην φρυγανιά να καλυφθούν πλήρως

Εφόσο είναι όλα τα μπιφτέκια έτοιμα αρχίζω να τηγανίζω ρίχνουμε το φυτικό λάδι πάνω
σε ένα θερμαινόμενο τηγάνι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε χαμηλή φωτιά για περίπου
3 5 λεπτά μαζί με σκεπασμένο το τηγάνι
Έχετε έτοιμα κοκκινωπά μπιφτέκια κοτόπουλου νόστιμα ζεστά και μπορούν να φαγωθούν τόσο ζεστά όσο και κρύα.
Είναι πολύ ζουμερά και νόστιμο φροντίστε να δοκιμάσετε και να τα μαγειρέψετε

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροEνεργειακές μπουκιές σοκολάτας είναι ένα υπέροχο υγιεινό σνακ και φυσικά νόστιμο για να σας βοηθήσουν σε μια κουραστική μέρα!
Επόμενο άρθροΓλυκά ρολάκια με φύλλο πίτας