Στριφτή πίτα με σέσκουλα και τυρί

Υλικά (Φτιάχνει δύο ταψάκια)

Για τη ζύμη
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Γέμιση
350 γρ. σέσκουλα πλυμένα και ψιλοκομμένα
Ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό πλυμένο και ψιλοκομμένο
Φρέσκος δυόσμος
Φρέσκο άνηθο
1 πράσο πλυμένο και κομμένο σε φέτες
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
250 γρ. ανθότυρο
3 αυγά

Για επάλειψη βούτυρο και ελαιόλαδο
Σουσάμι

Εκτέλεση

για τη ζύμη
Σε ένα μπολ προσθέστε 6 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη για 5 – 10 λεπτά.
Αφήστε το στην άκρη και σκεπασμενη.

Για τη γέμιση
Βάλτε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέστε ψιλοκομμένο πράσο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένα σεσκουλα μέχρι να μαγειρευτουν, θα μαραθεί
και θα μειωθεί σε μέγεθος, στη συνέχεια αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει προσθέστε τη φέτα, το ανθότυρο, τα 3 αυγά, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο και ανακατέψτε.
Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα ρολά. Κάθε ρολό το ανοίγετε με αλεύρι μέχρι να γίνει πολύ λεπτό φύλλο.

Στη συνέχεια προσθέστε τη γέμιση στο του φύλλου και τυλίξτε να κάνετε ένα κορδονι και τυλιξτε σε ένα σαλιγκάρι μεσα στο ταψι. Μετά το επόμενο ρολό ακολουθεί από την εξωτερική πλευρά του προηγουμενου. Ακολουθήστε με το επόμενο φύλλο και τη γέμιση.
Θα χρειαστείτε 2 λαδωμένα ταψιά.
Πασπαλίζετε τις πιτες με λάδι και σουσάμι και τα ψήνετε στους 180c για 60 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της Angela Constantinidis