Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις που φουσκώνει μόνο του
1,5 ποτήρι ζάχαρη (μπορείς να προσαρμόσεις την ποσότητα)
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μια πρέζα γαρύφαλλο
Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
Μια πρέζα αλάτι
1,5 ποτήρι αλεσμένο καρύδι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέστε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Στο τέλος, προσθέστε το αλεσμένο καρύδι και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
Αλείψτε με βούτυρο και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα το εισάγετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.
H συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου