Τα υλικα που θα χρειαστειτε

 500 ml κρεμα γαλακτος πληρης 35-36% λιπαρα, κρυα απο το ψυγειο§
 80 γρ. ζαχαρη§
 2 βανιλινες§
 500 γρ. μασκαρπονε§
 350 ml γαλα πληρες§
 3 κ.γ. στιγμαιος καφες η εσπρεσσο§
 2 πακετα σαβαγιαρ§
 κακαο σκονη για πασπαλισμα§

Εκτελεση συνταγης

  1. Σε ενα μεγαλο μπολ ριχνετε τη κρυα κρεμα γαλακτος με τη ζαχαρη και τα χτυπατε με το μιξερ χειρος μεχρι να εχετε μια πηχτη σαντιγι σαν “γιαουρτι”.
  2. Προσθετετε τις 2 βανιλινες και το τυρι μασκαρπονε και συνεχιζετε το χτυπημα μεχρι να ομογενοποιηθουν.
  3. Αφηνετε το μιξερ και τα ανακατευετε με μια σπατουλα να αφρατεψει η κρεμα.
  4. Σε αλλο μπολ ριχνετε ολο το γαλα, προσθετετε το στιγμιαιο καφε και ανακατευετε καλα να διαλυθει ο καφες.
  5. Βουτατε τα σαβαγιαρ, 1 τη φορα, μεσα στο μειγμα γαλακτος, για λιγο απλως να βραχουν καλα απ” ολες τις πλευρες χωρις να μουλιασουν και τα τοποθετειτε σε πυρεξ 20×30 εκ. το ενα διπλα στο αλλο.
  6. Στη συνεχεια αδειαζετε πανω στα σαβαγιαρ λιγο λιγοτερο απο το μισο μειγμα μασκαρπονε και το απλωνετε ομοιομορφα, με μια σπατουλα.
  7. Επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια, βρεχοντας τα σαβαγιαρ στο μειγμα γαλακτος και τα στρωνετε πανω απο το μειγμα μασκαρπονε.
  8. Πανω απο τα σαβαγιαρ απλωνετε ομοιομορφα με σπατουλα λιγο λιγοτερο απο το αλλο μισο μειγμα μασκαρπονε.
  9. Βαζετε σε κορνε ζαχαροπλαστικης το υπολοιπο μειγμα μασκαρπονε και δημιουργειτε σχεδια στην επιφανεια του γλυκου.
  10. Το πασπαλιζετε με σκονη κακαο και το βαζετε στο ψυγειο μεχρι να το σερβιρετε.

Σημειωση: μπορειτε να βαλετε σε 2 στρωσεις ολο το μειγμα μασκαρπονε ισομερως, 1/2 μειγμα στη μια στρωση και 1/2 μειγμα στη δευτερη στρωση χωρις να χρειαζεται να κανετε ροζετες, αν δεν σας περισσεψει, με το κορνε ζαχαροπλαστικης. απλα απλωνετε τη δευτερη στρωση, το πασπαλιζετε με το κακαο και το απολαμβανετε.

Καλή Απόλαυση