Κέικ με αφράτη κρέμα και σοκολάτα

Advertisement

Συστατικά

κεικ βάσης
6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
3 κουταλιές κακάο
6 κουταλιές αλεύρι
1 φακ μπεικιν παουντερ

Εμποτισμός
100 ml ζάχαρη
200 ml νερό

Κρέμα
750 ml γάλα
2 φακ πουτίγκα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 γρ μαργαρίνης ή βουτυρο
1 φακ ζάχαρη βανίλιας

Γλασσο
130 σοκολάτας μαγειρέματος
6 κουταλιές λάδι

Παρασκευή

Ανακατέψτε τα αυγά με ζάχαρη, προσθέστε λάδι και τέλος αλεύρι αναμεμειγμένο με μπέικιν πάουντερ.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψακι, το μέγεθος του 26 × 38 cm να ψηθεί. Αφηστε να κρυώσει λίγο το τελικό κέικ και ρίξτε από πάνω στο ζεστό μειγμα εμποτισμού.
Για τον μειγμα εμποτισμού, βράστε νερό με ζάχαρη.

Advertisement

Κρέμα:
Ανακατέψτε 250 ml γάλα με την πουτίγκα να αναμειχθεί και προσθέστε την ζάχαρη στο υπόλοιπο γάλα και βράστε.
Προσθέστε το μείγμα πουτίγκας στο βρασμένο γάλα. Μαγειρέψτε να πάρετε μια παχιά κρέμα. Αφήστε να κρυώσει με περιστασιακό ανακάτεμα.

Χτυπήστε την μαργαρίνη ή βούτυρο με την ζάχαρη βανίλιας
Προσθέστε την χτυπημένη μαργαρίνη με ζάχαρη βανίλιας στην κρύα κρέμα, ανακατέψτε λίγο περισσότερο για να κάνετε την κρέμα όσο πιο αφρώδης γίνεται. Καλύψτε το κέικ με την κρέμα και μετα  με το γλάσσο σοκολάτας και τοποθετήστε το στο ψυγείο όλη τη νύκτα.
Λιώστε τη σοκολάτα και το λάδι για να γίνει το γλασο σε ένα μπεν μαρι.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: http://www.lifestylerecepteka.info/

Advertisement