Υλικά

1 αυγό
1 γιαούρτι στραγγιστο 200 γρ. 130 γρ.ηλιελαιο
200 γρ. λιωμενο βούτυρο μαλακό 500 γρ. αλευρι
2 κουταλάκια μπέικεν
Μισό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ψιλοτριμενο πεκορινο η
κεφαλοτύρι ότι έχετε .
Επάλειψη με λίγο κρόκο αυγού Σουσάμι
Ψησιμο στους 190 βαθμούς .

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το λιωμένο βούτυρο.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το τριμμένο τυρί.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
Αν η ζύμη κολλάει, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Πλάσιμο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε σε στρογγυλά πιτάκια.
Γεμίζουμε κάθε πιτάκι με τυρί της αρεσκείας μας.
Κλείνουμε καλά τα πιτάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήσιμο:

Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό ή γάλα και αλείφουμε τα τυροπιτάκια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τα τυροπιτάκια να κρυώσουν ελαφρώς και τα σερβίρουμε.

H συνταγή είναι της κας Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα