Φτερούγες Κοτόπουλο στην σχάρα

Είναι η τέλεια καλοκαιρινή συνταγή για ψήσιμο στη σχάρα. Οι φτερούγες κοτόπουλου μαρινάρονται σε μια πικάντικη ελληνική μαρινάδα και ψήνονται στη σχάρα για να δημιουργήσουν μια τρυφερή και γευστική φτερούγα κοτόπουλου. Σερβίρουμε με μια σάλτσα ταχίνι γιαουρτιού για ντιπ καιμια μεγάλη σαλάτα.

Συστατικά

1 έως 1 1/2 κιλό φτερούγες κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 λεμόνι, χυμό
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν {προαιρετικά}
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Σάλτσα Ταχίνι Γιαουρτιού
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού ταχίνι
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις φτερουγες:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι,
την πάπρικα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα φτερά και ρίχνουμε τη μαρινάδα. Χρησιμοποιώντας λαβίδες ή με τα χέρια σας δουλέψτε τη
μαρινάδα στα φτερά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα ή έως και 2 ώρες.
Προθερμάνετε μια σχάρα αερίου σε μέτρια φωτιά (περίπου 180 βαθμούς ). Αλείψτε τη σχάρα με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν
τα φτερά.
Βάλτε τα φτερά στη σχάρα {θέλετε πραγματικά τα φτερά να είναι γεμάτα μαριναδα στη σχάρα για να τα βοηθήσετε να παραμείνουν υγρά
κατά το ψησιμο}.
Ψήστε τα φτερά για περίπου 20 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα κάθε 5 λεπτά περίπου

Για την σάλτσα
Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη σάλτσα ταχίνι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε τα Δικά σας Αφράτα Νηστίσιμα Κρουασανάκια με Μαρμελάδα σε Λίγα Λεπτά
Επόμενο άρθροΤραβηχτές Σπιράλ πίτες από ζύμη γάλακτος