Tούρτα ταψιού με μπισκότα

Yλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο
90 gr κορνφλάουρ
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
400 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού
80gr χοντροκομμένα φουντουκια
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια πτι μπερ μπισκότα
70 γραμμάρια άχνη ζάχαρης
νιφάδες κουβερτούρας

Eκτέλεση

Zεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα

Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε
Μετά προσθέτουμε την πραλίνα τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε απαλά
Τέλος σπάμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά τοποθετούμε το μείγμα σε ένα πυρέξ το απλώνουμε να πάει παντού


Καλύπτουμε με μεμβράνη να ακουμπήσει πάνω στην κρέμα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως

Μετά τοποθετούμε για μία ώρα στο ψυγείο χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε την άχνη μέχρι να έχουμε μία βελούδινη κρέμα Όχι σφιχτή σαντιγί
Την απλώνουμε πάνω από την τούρτα πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας και την αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είνα της Μαρίνα- Αλέξης

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια Κυπριακά
Επόμενο άρθροΑυτά τα ψωμάκια τους ξετρέλαν όλους…Δοκιμάστε τα