Taco Burger
Συστατικά:
Κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
Τορτίγιες 3 τεμ.
Φέτες τυρί τσένταρ 150 γρ
Φύλλα μαρουλιού 30 γρ
Ντομάτα 1 τεμ.
Κόκκινο κρεμμύδι ¼ τεμ.
Μαγιονέζα 1,5 κ.γ.
γιαουρτι 2 κ.σ.
μουστάρδα 2 κουτ.γλ
Αγγουράκια τουρσί (αγγουράκια) 3 τεμ.
Αλάτι, πιπέρι για γεύση
Θα χρειαστείτε μια τοστιερα
Παρασκευή:
* Ετοιμάστε τη σάλτσα: ανακατέψτε το γιαουρτι , τη μαγιονέζα, την μουστάρδα και τα ψιλοκομμένα αγγούρια.
* Κόβουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές μισές ροδέλες.
* Απλώνουμε μια λεπτή στρώση κιμά (100 γρ.) στην επιφάνεια της τορτίγιας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
* Τοποθετούμε την τορτίγια σε μια προθερμασμένη τοστερια με τον κιμά προς τα κάτω και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 2 λεπτά, την αναποδογυρίζουμε από την άλλη πλευρά – τορτίγια προς τα κάτω.
* Τοποθετούμε φέτες τυριού στον τηγανητό κιμά και όταν αρχίσει να λιώνει, αλείφουμε με σάλτσα.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μαρούλι, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια από τη μια πλευρά, καλύψτε με το άλλο μισό της τορτιγιας και σκεπάστε με το δεύτερο πάνελ της τοστιερας, μαγειρέψτε για άλλο 1 λεπτό.
* Με αυτόν τον τρόπο φτιάξτε άλλα 2 μπιφτέκια taco από τα υπόλοιπα υλικά.
Καλή όρεξη!
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τονοσαλάτα με ζυμαρικά
Συστατικά
225g ζυμαρικά-μακαρόνια ή άλλο είδος ζυμαρικών
2 κουτιά, κάθε κομμάτι λευκό τόνο συνολικά 285g
170γρ. Μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας καφέ μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 σέλινο
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδια / κρεμμυδάκι
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αρακά προαιρετικά
Οδηγίες
Βράστε το νερό για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά. Όταν το νερό φτάσει σε πλήρη βρασμό, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και τα ζυμαρικά.
Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Περίπου 8 λεπτά για τα μακαρόνια. Εάν χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένο αρακά, προσθέστε το στα ζυμαρικά κατά το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος και στραγγίξτε μαζί.
Ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, στραγγίστε 2 κουτιά τόνου και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Κόψτε το σέλινο σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόψτε το μαϊντανό και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.
Στραγγίστε καλά τα ζυμαρικά και προσθέστε σε μεγάλο μπολ.
Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τόνο, σέλινο, κρεμμύδια, αρακά, μαϊντανό, μουστάρδα και μαγιονέζα.
Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι εάν είναι απαραίτητο.
Αν σας αρέσει το καυτερό, προσθέστε λίγο καυτερη σάλτσα.
Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: https://anitacooks.com/