Τάρτα τυριών με μπέικον

Η τάρτα τυριών με μπέικον είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την απολαυστική γεύση των τυριών με την αλμυρή νότα του μπέικον. Η βάση της τάρτας είναι κατασκευασμένη από τραγανή σφολιάτα. Το μπέικον προσθέτει μια πλούσια γεύση και υφή στην τάρτα. Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμη και σαν σνακ. Είναι ιδανικό για λάτρεις των τυριών και του μπέικον που αναζητούν μια γευστική επιλογή.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που με ενθουσίασαν:

  • Η τάρτα: Η τάρτα είναι φτιαγμένη με βούτυρο και έχει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ τραγανότητας και μαστιχιάς.
  • Η γέμιση: Η γέμιση τυριών είναι πλούσια και κρεμώδης, με μια τέλεια ισορροπία γεύσεων από τα τυριά που χρησιμοποιούνται.
  • Το μπέικον: Το μπέικον προσθέτει μια αλμυρή και καπνιστή πινελιά που απογειώνει τη γεύση της τάρτας.
  • Η ευκολία: Η τάρτα είναι εύκολη στην παρασκευή και δεν χρειάζεται να είστε ειδικός ζαχαροπλάστης για να την φτιάξετε.

Συνολικά, αυτή η τάρτα τυριών με μπέικον είναι ένα εξαιρετικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Είναι ιδανική για οποιαδήποτε περίσταση, από ένα απλό οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα επίσημο τραπέζι.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή!

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
3 κρέμες γάλακτος λάιτ,
100γρ. γραβιέρα + επιπλεον για από πάνω
100γρ. κασέρι,
100γρ. γκούντα.
4-5 φέτες μπέικον,
3 αυγά χτυπημένα,
πιπέρι

Εκτέλεση

Πήρα το φύλλο σφολιάτας, το άνοιξα με το πλάστη για να πάρει το μέγεθος της ταρτιερας.
Βουτυρωσα την ταρτιερα μου, τοποθέτησα μέσα την σφολιάτα, την κάρφωσα με ένα πιρουνι σε πολλα σημεία και την έψησα για 8 λεπτά.
Χτύπησα σε ένα μπολ τις κρέμες γάλακτος λάιτ, γραβιέρα, κασέρι, γκούντα. Προσθεσα τσιγαρισμενο μπέικον, τ’ αυγά χτυπημένα, πιπέρι και τα ανακάτεψα όλα μαζί με τα τυριά. Εβαλα το μειγμα πάνω στην μισοψημενη σφολιάτα, προσθεσα επιπλεον γραβιερα, και έψησα στην προτελευταία σχάρα μέσα στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω και από κάτω η σφολιατα.

Καλή απόλαυση! 💋 💋

H συνταγή είναι της Eva Menegou

Προηγούμενο άρθροΓαλλικό κέικ με γλάσο καρυδιού: Για τους λάτρεις των γεύσεων
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο με πορτοκάλι