Τεμπελόπιτα

Η Τεμπελόπιτα με φέτα είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα
Η παρασκευή της είναι τόσο απλή, που το όνομά της τα λέει όλα!
Απλά ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ, ψήνετε στο φούρνο και απολαμβάνετε!
Η Τεμπελόπιτα με φέτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση.
Η πλούσια γεύση της φέτας, σε συνδυασμό με το τραγανο φύλλο, κάνουν τη Τεμπελόπιτα απρόσμενα νόστιμη.
Είναι ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όλους, μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Φύλλα κρουστας – 500 γρ.
γιαούρτι – 1 κεσε 400 γρ.
σόδα – 1 γεμάτη κουτ. (12 gr)
αυγά – 4 μεγάλα ή 5 μικρότερα
λάδι ή λιωμένο αγελαδινό βούτυρο – 1/2 φλ
τυρί – 300 g.
ένα ταψακι με διάμετρο 33-34 cm.

Εκτέλεση

Αρχικά, το γιαούρτι αναμιγνύεται με σόδα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, θρυμματίζουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά. Χρησιμοποιώ σύρμα.
Παίρνετε τη μία κρούστα και την αλείφετε με δύο μεγάλες και γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα.
Τυλίγεται σε ρολό, μετά σε σαλιγκάρι και τοποθετείται στο ταψι.
Τυλίγω τα επόμενα φύλλα γύρω από την πρώτη. Αφού στρώσετε όλες τα φύλλα, πρέπει να σας περισσέψει λίγο από το μείγμα.

Με αυτό απλώνω τις κρούστες από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και τελειώνω το ψήσιμο.
Αυτό είναι, τίποτα περίπλοκο. Είναι πολύ γρήγορο και εύκολο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Вкусни рецепти с Валерия

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με γιαούρτι
Επόμενο άρθροCheesecake φράουλα 😋