Τεμπελόπιτα

Η Τεμπελόπιτα με φέτα είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα
Η παρασκευή της είναι τόσο απλή, που το όνομά της τα λέει όλα!
Απλά ανακατεύετε τα υλικά σε ένα μπολ, ψήνετε στο φούρνο και απολαμβάνετε!
Η Τεμπελόπιτα με φέτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση.
Η πλούσια γεύση της φέτας, σε συνδυασμό με το τραγανο φύλλο, κάνουν τη Τεμπελόπιτα απρόσμενα νόστιμη.
Είναι ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όλους, μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Φύλλα κρουστας – 500 γρ.
γιαούρτι – 1 κεσε 400 γρ.
σόδα – 1 γεμάτη κουτ. (12 gr)
αυγά – 4 μεγάλα ή 5 μικρότερα
λάδι ή λιωμένο αγελαδινό βούτυρο – 1/2 φλ
τυρί – 300 g.
ένα ταψακι με διάμετρο 33-34 cm.

Εκτέλεση

Αρχικά, το γιαούρτι αναμιγνύεται με σόδα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, θρυμματίζουμε το τυρί και ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά. Χρησιμοποιώ σύρμα.
Παίρνετε τη μία κρούστα και την αλείφετε με δύο μεγάλες και γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα.
Τυλίγεται σε ρολό, μετά σε σαλιγκάρι και τοποθετείται στο ταψι.
Τυλίγω τα επόμενα φύλλα γύρω από την πρώτη. Αφού στρώσετε όλες τα φύλλα, πρέπει να σας περισσέψει λίγο από το μείγμα.

Με αυτό απλώνω τις κρούστες από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και τελειώνω το ψήσιμο.
Αυτό είναι, τίποτα περίπλοκο. Είναι πολύ γρήγορο και εύκολο.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Вкусни рецепти с Валерия

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τεμπελόπιτα

Τεμπελόπιτα

Η τεμπελόπιτα, όντας μια πίτα με ετοιμο φύλλο, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια νόστιμη τυρόπιτα χωρίς πολύ κόπο. Η απλότητα της συνταγής της την καθιστά ιδανική για αρχάριους μάγειρες, ενώ η ευελιξία της επιτρέπει την προσθήκη διάφορων υλικών για να ταιριάξει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη: Η τεμπελόπιτα μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 30 λεπτά, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Με ετοιμο φύλλο: Η πίτα φτιάχνεται με ένα με έτοιμα φύλλα κρούστας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.
  • Πολυχρηστική: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές, ή σπαράγγια, για να δημιουργήσετε μια πλούσια και γευστική πίτα.
  • Κατάλληλη για vegetarians: Η βασική συνταγή της τεμπελόπιτας είναι vegetarian, ενώ μπορείτε εύκολα να την προσαρμόσετε για vegan διατροφή.

Υλικά

5 τεμ. έτοιμα φύλλα κρούστας.
βούτυρο – 20 γραμμάρια
5 αυγά
1 κεσεδακι γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 γρ τριμμένο τυρί
300 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Σε λαδωμένο, μεσαίου μεγέθους ταψί ρίχνω κομμένα σε μικρά κομμάτια φύλλα κρούστας.
Έβαλα μικρά κομμάτια βουτύρου από πάνω.

Τα έψησα για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς


Τα ανακάτεψα μία φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χτύπησα τα αυγά και το γιαούρτι με μπέικιν πάουντερ, λάδι και το τριμμένο τυρί.
Αδειάζω το μείγμα πάνω στις ψημένες κρούστες και τις ανακατεύω καλά. Ψήνω για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια πασπαλίζω με τριμμένο κίτρινο τυρί και επιστρέφω στο φούρνο για λίγα λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Το πιάτο γίνεται πολύ ζουμερό και μοιάζει με χυλοπίτες στο φούρνο με τυρί φέτα και κίτρινο τυρί

Συνοψίζοντας:

Η τεμπελόπιτα αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια νόστιμη τυρόπιτα. Η ευελιξία της συνταγής της επιτρέπει την προσθήκη διάφορων υλικών για να ταιριάξει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Είτε είστε αρχάριος μάγειρας, είτε έμπειρος chef, η τεμπελόπιτα αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά Κοτόπουλο με σάλτσα Λεμονιού 🍋🌿🍗
Επόμενο άρθροΣυκωτάκια Κοτόπουλου Τηγανητά με Πιλάφι