Τηγανιά 🐷 με κάπαρη, λευκό κρεμμύδι🧅 και χυμό πορτοκαλιού.

Αυτό το πιάτο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την αλμυρή γεύση του χοιρινού με την ξινή και δροσερή πινελιά του πορτοκαλιού και της κάπαρης. Το λευκό κρεμμύδι προσθέτει γλυκιάδα και βάθος γεύσης, ενώ η τραγανή υφή του χοιρινού κάνει κάθε μπουκιά απολαυστική.

Εδώ είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της συνταγής:

  • Γρήγορη και εύκολη: Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο σε μόλις 30 λεπτά, καθιστώντας το ιδανικό για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Απλά υλικά: Η συνταγή απαιτεί απλά υλικά που μπορείτε να βρείτε εύκολα σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.
  • Πλούσια γεύση: Ο συνδυασμός των υλικών δημιουργεί μια πλούσια και γευστική εμπειρία που θα σας ενθουσιάσει.
  • Υγιεινή επιλογή: Το χοιρινό κρέας είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, ενώ το πορτοκάλι και η κάπαρη προσφέρουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή και να αφεθείτε στη μαγεία των γεύσεων!

Υλικά και προετοιμασία για 2 άτομα.

➡️600 γρ χοιρινες μπριζόλες λαιμού.
➡️70 γρ κάπαρη.
➡️70 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο (εγώ χρησιμοποίησα το κατεψυγμένο)
➡️2 σκελίδες σκόρδο.
➡️2 πορτοκάλια.
➡️Δεντρολίβανο κατά βούληση
➡Φασκομηλο κατά βούληση
➡️Ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί.
➡️Ελαιόλαδο κατά βούληση
➡️Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Εκτέλεση

✔️Σοτάρω το κρεμμύδι ελαιολαδο με μπολικο και το σκόρδο μαζί με την κάπαρη, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.
✔️Όταν το κρεμμύδι πήρε αυτό το καφέ χρώμα, έριξα τις μπριζόλες ️που προηγουμένως είχαν κοπεί σε ακανόνιστα κομμάτια.
✔️Μετά έριξα το λευκό κρασί μετά, όταν εξατμίστηκε το αλκοόλ, πρόσθεσα τον χυμό πορτοκαλιού.
✔️Σκέπασα το τηγάνι και το άφησα να ψηθεί για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά.
✔️Σέρβιρα με ένα κρουτόν φρυγανισμένο ψωμί και τριμμένο μαύρο πιπέρι.

Η Συνταγή είναι απο το Fedoro Soldá

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τηγανιά κοτόπουλο με πουρέ σε φορμάκια

Τηγανιά κοτόπουλο με πουρέ σε φορμάκια

Υλικά

3 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
λίγο ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
4 ντομάτες
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα πιπέρι
250 γρ. τυρί gouda η mozzarella τριμμένο
2-3 κλωναράκια μαιντανό

4-5 πατάτες
150 ml κρέμα γάλακτος
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μικρά κομμάτια.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό να τις σκεπάσει, το αλατίζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.Προσθέτουμε το βούτυρο,την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί το ρίχνουμε μέσα.Σωτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
Κόβουμε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι.Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά την ρίχνουμε και αυτή στο τηγάνι.Ανακατεύουμε.Κόβουμε μικρά κομματάκια τις ντομάτες τις βάζουμε και αυτές στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Βουτυρώνουμε 3 πυρίμαχα μπολάκια και βάζουμε λίγη ποσότητα πουρέ την οποία απλώνουμε γύρω γύρω στα τοιχώματα.Την στρώνουμε καλά.


Γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου.

Καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 10 λεπτά.
Βγάζουμε απ τον φούρνο πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!
Γρήγορο, νόστιμο και εύκολο!!!!!!
Δοκιμάστε το!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με ελάχιστη Ζαχαρη…είναι απίστευτα νόστιμα
Επόμενο άρθροΑφράτα ψωμάκια με αλλαντικά και τυριά