Τηγανιά με μοσχαράκι

Ας δούμε τι μπορούμε να πούμε για αυτό το λαχταριστό πιάτο:

Γεύση:

  • Το μοσχαράκι μαλακό και ζουμερό, λιώνει στο στόμα
  • Τα κρεμμύδια και οι πιπεριές καραμελωμένα και ταιριαστά
  • Υπέροχη ισορροπία γεύσεων και αρωμάτων

Υφή:

  • Το μοσχάρι σωστά σοταρισμένο, με ωραία κρούστα
  • Κρεμμύδια και πιπεριές μαλακά, χωρίς να χάνουν την υφή τους
  • Πιάτο με ωραία υφή, που τρώγεται με ευχαρίστηση

Εμφάνιση:

  • Υλικά ομοιόμορφα κομμένα και ωραία παρουσιασμένα
  • Πιάτο ζεστό και αχνιστό, έτοιμο για να καταβροχθιστεί ♨️
  • Εμφάνιση που ξυπνάει την όρεξη και σε καλεί να δοκιμάσεις

Συνολικά:

  • Η Τηγανιά με μοσχαράκι είναι ένα πιάτο πλούσιο, γευστικό και χορταστικό
  • Ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή μεσημεριανό γεύμα ‍‍‍
  • Εύκολο στην παρασκευή, ακόμα και για αρχάριους μάγειρες ‍
  • Πιάτο που πάντα αρέσει και ικανοποιεί

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια μοσχαράκι (φιλέτο ή λάπα) κομμένο σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (κόκκινη και πράσινη) κομμένες σε λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 ψιλοκομμένη ντοματα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο μπουκοβο

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το μοσχαράκι και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι μπουκοβο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι.

Συμβουλές:

  • Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά, όπως πάπρικα ή κύμινο.
  • Σερβίρετε με ψωμί για να βουτήξετε στη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Katerina Sergi

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή τηγανιά  με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι

Χοιρινή τηγανιά  με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι

Η συνδυαστική γεύση του χοιρινού με κρεμμύδια και μανιτάρια στο τηγάνι είναι απολαυστική. Το χοιρινό προσφέρει πλούσια γεύση και υφή, ενώ τα κρεμμύδια προσθέτουν γλυκιά και αρωματική νότα. Τα μανιτάρια προσδίδουν πλούσια γεύση και υφή, προσθέτοντας μια ευχάριστη αίσθηση στο πιάτο. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα πλούσιο, γευστικό γεύμα που αξίζει να δοκιμάσετε!

Γεύση:

  • Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση, χάρη στο ζουμερό κρέας, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα γήινα μανιτάρια.
  • Η προσθήκη μπαχαρικών, όπως ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι, ενισχύει το γευστικό προφίλ του πιάτου.
  • Η σάλτσα που δημιουργείται από τα υγρά του κρέατος και τα λαχανικά προσθέτει μια νόστιμη υγρασία στο φαγητό.

Συνολικά:

Η χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο πιάτο με διάφορες συνοδευτικές επιλογές, όπως ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Συνοδευτικά:

Βαθμολογία:

4/5

Συμπέρασμα:

Η χοιρινή τηγανιά με κρεμμύδια και μανιτάρια στo τηγάνι είναι ένα νόστιμο και οικογενειακό πιάτο που μπορεί να ικανοποιήσει όλους. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις.

Υλικά

500 gr χοιρινό, κατά προτίμηση από σπάλα ή μπούτι, σε κύβους περίπου 2 εκ.
3 κρεμμύδια
300 γρ μανιτάρια
1 κγ ξερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη,
αλάτι,
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Έκοψα το κρέας σε κομμάτια, το αλάτισα με το αλατοπίπερο και το άφησα για λίγο.
Τηγάνισα το κρέας σε τηγάνι (με καπάκι) με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει.


Πρόσθεσα τα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα, μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, 1 ξερή κόκκινη πιπεριά τριμμένη, αλάτι, μαύρο πιπέρι, ανακατεύω καλά και σκεπάζω.


Αφού έβρασε, μείωσα τη φωτιά από τους 7 στους 5 βαθμούς και συνέχισα το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, ανακινώντας περιοδικά το τηγάνι.

Έμεινε με το λιπος, πρόσθεσα ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακάτεψα.

Καλή απόλαυση!

Да сготвим набързичко

Προηγούμενο άρθροΠικάντικοι κεφτέδες κοτόπουλου εν ριπή οφθαλμού
Επόμενο άρθροΟνειρικό Γαλακτομπούρεκο, Αέρινο Φύλλο Βηρυτού