Υλικά:

8 μπριζόλες ψαρονέφρι με κόκαλο
250 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μανιτάρια (π.χ. πορτομπέλο, λευκά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Φρέσκος μαϊντανός (ψιλοκομμένος), για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Καθαρίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες.

Σοτάρισμα:

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε
τις μπριζόλες για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και τις κρατάμε ζεστές.

Σάλτσα:

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν χρειάζεται και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει
και να πήξει ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα σύμφωνα με το γούστο μας.

Σερβίρισμα:

Επιστρέφουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι με τη σάλτσα και τις αφήνουμε να ζεσταθούν για λίγα λεπτά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλισμένες με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Προηγούμενο άρθροΑτομικά σιμιγδαλένια χαλβαδάκια
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα με μαγιονέζα σκόρδου και μαϊντανό