Τηγανητή μπριζόλα λαιμού

Η Τηγανητή μπριζόλα λαιμού είναι πιο μικρή με μικρό κόκαλο, αλλά και ξεκοκαλισμένες. Είναι πολύ νόστιμες γιατί έχουν αρκετό λιπάκι και όταν τηγανίζονται γίνονται πολύ μαλακές. Αγόρασέ τες σε πάχος 1½ -2 εκ.

Υλικά:

Για 4 μερίδες

4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
8 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κουτ μουστάρδα
3 κ.σ. μέλι
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτ πιπέρι
αλάτι
1 κρεμμυδι

Εκτέλεση:

Οι χοιρινές μπριζόλες (4 τεμάχια) χτυπιουνται καλά και τοποθετούνται σε ένα μικρό και ρηχό ταψί.
Ξεπλύνετε και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τρίβονται με λιωμενο σκόρδο (4 σκελίδες), μαύρο πιπέρι (1 κουταλάκι του γλυκού) και αλάτι.

Περιχύνονται με τη μαρινάδα που προκύπτει από τη μαριναδα σάλτσα σόγιας (8 κ.σ.), μουστάρδα (1 κ.γ.), μέλι (3 κ.σ.), ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και λίγο αλάτι.

Οι μπριζόλες τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο και αφήνονται για τουλάχιστον δύο ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε ελαφρά από τη μαρινάδα αλευρωνουμε ελαφρα και τηγανιζουμε με λιγο λαδι και μια κουταλια βουτυρο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί τελείως το κρέας.

Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ροδίσουν. Στο σερβίρισμα, προστίθενται στο κρέας
Στη συνέχεια σερβίρονται ζεστά με μια φρέσκια σαλάτα ή πατάτες τηγανητές.

Καλή απόλαυση

Христо Христов

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ σοκολάτας και γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΤρουφάκια…καλύτερα και από του ζαχαροπλαστείου