Τυρόπιτα με γέμιση γιαουρτιού

Η τυρόπιτα με γέμιση γιαουρτιού είναι μια νόστιμη και δροσερή παραλλαγή της παραδοσιακής τυρόπιτας. Η γέμιση με γιαούρτι προσδίδει μια ελαφριά και απαλή γεύση, ενώ το τυρί που προστίθεται προσδίδει πλούσια υφή και γευστική ποικιλία. Η πίτα μπορεί να είναι φτιαγμένη με φύλλο ή ζύμη, ανάλογα με τις προτιμήσεις και την περιοχή. Αυτή η συνδυασμένη γεύση τυροπίτας και γιαουρτιού κάνει αυτήν την πίτα μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, brunch ή ακόμη και για ένα ελαφρύ γεύμα.

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι των 300 γρ
1 κεσεδάκι πάρα 1 δάχτυλο σπορέλαιο
1 κεσεδάκι σόδα αναψυκτικό
αλάτι
1κγ μπέικιν
Αλεύρι γοχ γυρω στα 550-600γρ

Γέμιση
2 ασπράδια
1,5 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ φέτα περιπου
1 φλ γραβιέρα,
πιπέρι
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά .
1 κρόκο με λίγο νεράκι
σουσάμι

Εκτέλεση

για την ζύμη
Tα υλικά της ζύμης όλα σε ενα μπολ πρωτα τα υγρά και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι με έχετε μια μέτρια εύπλαστη ζυμη

Για την γέμιση
Χτύπησα τ ασπράδια σε μαρέγκα προσθεσα 1,5 κεσεδακι στραγγιστό γιαούρτι, και την φέτα
με την γραβιέρα, πιπέρι και την ωμή πιπεριά σε καρεδάκια. Άπλωμα στο πυρέξ χωρίς λάδωμα με το χέρι λίγο παραπάνω από τη μισή ζύμη
την υπόλοιπη την άνοιξα με το πλαστη πάνω σε λαδόκολλα και την έβαλα πάνω από τη γέμιση.
1 κρόκο με λίγο νεράκι και σουσάμι Ψήσιμο γύρω στα 50 λεπτά στους 190 αέρα Έγινε υπέροχη

Η Συνταγή είναι της Souki Simeonidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυροπιτάκια 

Τυροπιτάκια 

Υλικά

Ζύμη
1 ποτήρι γάλα( αν νηστεύουμε νερό) χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι η φυτίνη η βιτάμ η λάδι ελαφρύ λιωμένο
1 αυγό και. ένα ασπράδι το κρόκο για επάλειψη( για νηστίσιμο δεν βάζουμε αυγό και αλείφουμε με λάδι)
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής η μπέικιν παουντερ
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
800 γρ αλεύρι γοχ περίπου μπορεί λίγο παραπάνω για μαλακή ζύμη

Γέμιση για τυροπιτάκια
250 γρ ανθότυρο
200 γρ τυρί φέτα
2 κ σούπα στραγγιστό γιαούρτι
(Αν νηστεύουμε τυρί νηστίσιμα , χαλβά μαρμελάδα ….)

Γέμιση για ταχινοπιτάκια
Ταχίνι με μέλι η κακάο και σταφίδες
1 αυγό για επάλειψη( αν νηστεύουμε λίγο λάδι από πάνω)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα(το νερό) με τη μαγεία και ζάχαρη μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε μαλακή ζύμη ,
σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί μία ώρα.
Μετά ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 3 χιλιοστά γεμίζουμε δίνουμε σχήμα που θέλουμε αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε ταψί με λαδόκολλα στους  180 ° με αέρα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Αννα Αννούλα