Τυρόπιτα με καλαμποκάλευρο

Αυτή η τυρόπιτα δεν είναι απλά μια τυρόπιτα. Είναι μια γευστική πανδαισία, μια αρωματική έκρηξη, μια γαστριμαργική εμπειρία που θα σας αφήσει άφωνους!

Η γεύση:

  • Η αρμονική ισορροπία της αλμυρής φέτας με το γλυκό καλαμποκάλευρο δημιουργεί μια γευστική πανδαισία που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει.
  • Η πλούσια γέμιση με φέτα και μυρωδικά αγκαλιάζεται από τα αφράτα φύλλα κρούστας, χαρίζοντας μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.
  • Κάθε μπουκιά λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια ευχάριστη επίγευση που σας κάνει να θέλετε κι άλλο.

Το άρωμα:

  • Το πλούσιο άρωμα του καλαμποκάλευρου αγγίζει τις αισθήσεις σας από την πρώτη στιγμή.
  • Η μυρωδιά της φρεσκοψημένης τυρόπιτας θα σας γεμίσει όρεξη και θα σας κάνει να ανυπομονείτε να τη δοκιμάσετε.

Η υφή:

  • Τα φύλλα κρούστας είναι τραγανά εξωτερικά και αφράτα στο εσωτερικό, δημιουργώντας μια αντίθεση υφών που σας γοητεύει.
  • Η γέμιση είναι μαλακιά και κρεμώδης, αγκαλιάζοντας τα φύλλα και χαρίζοντας μια αίσθηση πληρότητας.
  • Κάθε μπουκιά είναι απολαυστική, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στον ουρανίσκο σας.

Συνοψίζοντας:

Αυτή η τυρόπιτα είναι ιδανική για πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να γίνει από όλους. Είναι γευστική, αρωματική και με τέλεια υφή. Τι περιμένετε; Δοκιμάστε την και απολαύστε μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία!

Υλικά

2 αυγά
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
50 ml λάδι
1 πρέζα αλάτι
2 φλυτζανια ψιλό καλαμποκάλευρο
200 γρ θρυμματισμένο τυρί φέτα και επιπλεον για απο πάνω
1 κουταλιά βούτυρο
το φλιτζάνι έχει χωρητικότητα 200 ml

Εκτέλεση

Είναι απαραίτητο να χτυπήσετε με ένα πιρούνι τ αυγά, με το γιαούρτι, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα και μετά προσθέστε περίπου 50 ml λάδι, ίσως λίγο παραπάνω, αλλά το γιαούρτι το κάνει έτσι ώστε ακόμα και με λιγότερο λάδι να γίνει μια ζουμερή πίτα, μία πρέζα αλάτι, μετά βάζετε το καλαμποκάλευρο. Τέλος, προσθέστε το τυρί, κρατώντας ένα μικρό κομμάτι για να πασπαλίσετε πάνω από την πίτα.

Λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο σε ένα ταψί με διάμετρο περίπου 28 εκ. και ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα της πίτας πάνω από το βούτυρο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, βάζω σε κρύο φούρνο, για 25 λεπτά περίπου, αλλά εξαρτάται από τον φούρνο, μέχρι να να βγεί στεγνει μια οδοντογλυφίδα και να ψηθει ωραία.

Αποδεικνύεται απίστευτα νόστιμη. Και είναι επίσης πολύ εύκολο να προετοιμαστεί.
Όσοι δεν τους αρέσει το καλαμποκάλευρο μπορούν να το φτιάξουν με λευκό, αλλά για μένα το καλαμποκάλευρο είναι πολύ λαχταριστό!

Казано честно в кухнята

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα με γιαουρτι

τυρόπιτα με γιαούρτι

Η τυρόπιτα με γιαούρτι που περιγράφετε είναι νόστιμη και εύκολη στην παρασκευή της. Η προσθήκη του γιαουρτιού στη ζύμη της πίτας προσδίδει υγρασία και απαλή υφή. Ο συνδυασμός της φέτας και της γκούντας προσφέρει πλούσια γεύση και τυρίσια αρώματα. Είναι εύκολο να ακολουθήσει κάποιος τη συνταγή και να απολαύσει μια νόστιμη τυρόπιτα με γιαούρτι. Καλή όρεξη!

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
λίγο αλάτι πιπέρι
3 αυγά
1 κεσεδάκι φαρίνα
1 φακελάκι μπέκιν
1 κομμάτι φέτα
1 χούφτα γκούντα τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε γιαούρτι, σπορέλαιο λίγο αλάτι πιπέρι και τα χτυπάμε με το μίξερ!!
Ρίχνουμε τ αυγά ένα κεσεδάκι φαρίνα, μπέκιν και συνεχίζουμε το χτύπημα!!
Βάζουμε ένα κομμάτι φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και μια χούφτα γκούντα τριμμένο!!
Λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο ένα πυρέξ ρίχνουμε την τυρόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 210 βαθμούς περίπου σαράντα λεπτά!! 🌺🌺🌺

τυρόπιτα με γιαούρτι
smart

H Συνταγή είναι της Αγγελικη Πλατη

Προηγούμενο άρθροΤo καλύτερο κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών και κάρυ 🍗🍄☘🥕🍚🍷
Επόμενο άρθροΤο αυθεντικό Ρεβανί Βεροίας