Τυρόπιτα στο τηγάνι

Η πιο νόστιμη και γρήγορη Τυρόπιτα στο τηγάνι που έχω φάει ποτέ. Έχει γεύση σαν τις παλιές πίτες της γιαγιάς. Κυριολεκτικά με πήγε πίσω στα παιδικά μου χρόνια.

Δεν είχα φτιάξει ποτέ ξανά τέτοια πίτα, αλλά βλέπω συχνά άλλους να την φτιάχνουν. Είχα ένα ανοιχτό πακέτο με φύλλο πίτας και δεν είχα ιδέα τι να φτιάξω για πρωινό, οπότε ήταν η τέλεια στιγμή για αυτή την πολύ νόστιμη πίτα.

Υλικά:

(για 2-4 μερίδες)

6 -7 φύλλα κρούστας πίτας (λεπτά)
60 γρ βούτυρο αγελάδος

Για τη γέμιση:
1 αυγό
150 γρ τυρί φέτα
50 γρ τριμμένο τυρί ή μοτσαρέλα (προαιρετικά)
50 ml φρέσκο γάλα*

*Αν προσθέσετε τυρί, μην προσθέσετε γάλα για να μην γίνει πολύ ρευστή η γέμιση.

Εκτέλεση:

Χρειάζεστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και διάμετρο 22-24cm.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, το τριμμένο τυρί και το κίτρινο τυρί (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τα ανακατεύουμε. Είναι πολύ νόστιμο αν προσθέσετε μια μπάλα τριμμένη μοτσαρέλα στο τυρί και το αυγό.
Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα μικρό μπολ.

Ξεχωρίστε 4 από τις κρούστες και αλείψτε την καθεμία με βούτυρο αγελάδος.
Βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο.
Μεταφέρετε προσεκτικά τις 4 κρούστες στο τηγάνι. Τα άκρα τους θα μείνουν έξω.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Πάρτε ένα φύλλο κρούστας και θρυμματίστε το ελαφρά. Βάλτε το πάνω από τη γέμιση.
Την αλείφετε ελαφρά με λίγο βούτυρο και βάζετε το τελευταίο φύλλο, αλείφοντάς το και πάλι ελαφρά.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο στο τελευταίο φύλλο και την αλείφουμε ελαφρά με ένα πινέλο.
Κλείνετε τις άκρες των φύλλων προς αντίθετες κατευθύνσεις, ανά δύο, και τις πιέζετε απαλά προς τη μέση.
Ζεσταίνουμε τη κουζινα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (7 από 9) για ένα ή δύο λεπτά.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μειώνουμε ελαφρώς τη φωτιά (5 από 9).
Αφήστε το να ψηθεί από τη μία πλευρά για περίπου 10-15 λεπτά.

Ανασηκώνουμε ελαφρά με μια σπάτουλα από τη μία άκρη. Αν είναι φρυγανισμένο μέχρι να ροδίσει στον πάτο, το αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα. Μαγειρέψτε άλλα 5 λεπτά από την άλλη πλευρά, ξεσκέπαστη, για να είναι τραγανό. Αν θέλετε να είναι μαλακή, μαγειρέψτε το με ένα καπάκι.

Μεταφέρετε το έτοιμο μπουρέκι σε ένα πιάτο και κόψτε το σε 2 ή 4 μέρη.
Με αυτό το μέγεθος και την ποσότητα προϊόντων, μπορουν να φάνε 2 έως 4 άτομα, ανάλογα με το πόσο πεινάνε.

ΠΗΓΗ: mycookingcreations

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τυρόπιτα στο τηγάνι

Τι μπορώ να φτιάξω, ήθελα όμως να φάω αμέσως.
Πάμε να δείτε τι έφτιαξα και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Υλικά ζύμης

150 γρ αλεύρι Κούλα
50 γρ σιμιγδάλι
½ κ.γ αλάτι
1 κ.γ ξύδι
χλιαρό νερό
1 κ.σ ελαιόλαδο
Υλικά γέμισης
Φέτα
1 κ σ βούτυρο
μέλι
Και για το τηγάνι
1 κ.σ ελαιόλαδο
Τυρόπιτα στο τηγάνι

Εκτέλεση

Βάζουμε στον πάγκο το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι και το ξύδι. Κάνουμε μια τρύπα και ρίχνουμε λίγο – λίγο το νερό, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Συνεχίζετε τα διπλώματα με την σπάτουλα, μέχρι να δείτε ότι έχετε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε στα 4 την ζύμη και την πλάθουμε μπαλάκια.

Τα βάζουμε σε ένα πιάτο με λάδι για 10 λεπτά, να ξεκουραστούν. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τριμμένη φέτα το σουρώνουμε και το ψήνουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι.

Αφού πάρει χρώμα από την μια μεριά, γυρνάμε την πίτα όπως την ομελέτα ρίχνουμε λίγο βούτυρο και ψήνουμε από την άλλη μεριά.

Κατεβάζουμε την πίτα από την φωτιά, ρίχνουμε τριμμένη φέτα και μέλι συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη.
Τυρόπιτα στο τηγάνι

Μυστικά

Το βούτυρο αν δεν θέλετε μη το βάλετε, η πίτα όμως έτσι γίνετε πιο νόστιμη.
Αν δεν σας αρέσει η φέτα βάλτε όποιο τυρί θέλετε, αν δεν θέλετε μέλι μη το βάλετε.
Μπορείτε να βάλετε σκέτο το φύλλο, από πάνω πραλίνα ή γλυκό του κουταλιού, σηκώνει πολλές παραλλαγές παίξτε στην κουζίνα γεμίστε τα φύλλα με ότι θέλετε.
Αν σας αρέσει η γωνία στην πίτα, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.
Καλή Επιτυχία 

ΠΗΓΗ