Τυροπιτάρι Ευβοίας
Υλικά
150-200 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. φέτα
2 αβγά
1 -2 κ.σ. γάλα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό και το αλάτι να γίνουν μια ζύμη απαλή. Χοντροτρίβουμε τη φέτα με το πιρούνι και την ανακατεύουμε με τα χτυπημένα αβγά και το γάλα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ.. Αλείφουμε τα χέρια μας με ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τη μισή ζύμη. Την ανοίγουμε σε φύλλο σπρώχνοντας έτσι, ώστε το φύλλο να ανέβει στα πλάγια του τηγανιού. Απλώνουμε επάνω τη μισή γέμιση.
Πασπαλίζουμε γενναία με τη φέτα και κλείνουμε το τυροπιτάρι φέρνοντας τη ζύμη που κρέμεται έξω από το τηγάνι επάνω στη φέτα. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση της πίτας με το δάχτυλό μας –η τρύπα πρέπει να φθάσει στον πάτο του τηγανιού. Καίμε το μάτι για 5 λεπτά. Βάζουμε επάνω στη φωτιά το τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 7-8 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο τυροπιτάρι. Το τυροπιτάρι αυτό γίνεται καλύτερο σε μάτι γκαζιού.
ΠΗΓΗ: www.athinorama.gr