Kinder Paradiso
Ένα πολύ απαλό και ελαφρύ παντεσπάνι περιέχει άφθονη γέμιση κρέμας γάλακτος.
Το τελευταίο είναι τόσο βελούδινο που μοιάζει σχεδόν να λιώνει στο στόμα σου.
Στο τέλος, υπάρχει η ζάχαρη άχνη, πασπαλισμένη σε μεγάλες ποσότητες στην επιφάνεια.
Συστατικά:
• 4 αυγά
• 200 γρ ζάχαρη
• 80 γρ βούτυρο
• 120 γρ αλεύρι 00
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ για κέικ
• 120 γρ άμυλο πατάτας
• 1 φακελάκι βανιλίνη
• 400 ml φρέσκιας κρέμας γαλακτος
• 120 γρ ζαχαρουχο γάλα
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• ζάχαρη άχνη
μαγείρεμα: 40 λεπτά
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο σε μετρια φωτιά και το αφήνουμε να λιώσει. Στη συνέχεια, αφήστε το να κρυώσει. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ηλεκτρικό σύρμα.
Όταν αρχίσει να σχηματίζεται αφρός, προσθέτουμε λίγο λίγο τη ζάχαρη. Στο μεταξύ, συνεχίστε να δουλεύετε το μείγμα. Αφού γίνει πιο πηχτό, προσθέτουμε το λιωμένο και κρυωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ανακατευτούν.
Χρησιμοποιώντας ξανά το μίξερ, ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι (κοσκινισμένο). Στη συνέχεια, κάντε το ίδιο με το άμυλο.
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος μια τετράγωνη ή παραλληλόγραμμη φόρμα (30χ 20 εκ) για κέικ και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε σε στατικό φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βγάζετε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και την χτυπάτε σε ένα μπολ.
Προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα και το μέλι, ανακατεύοντας.
Βγάζουμε την μαλακή βάση του κέικ από το φούρνο και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.
Όταν κρυώσει τελείως, το κόβουμε στη μέση, οριζόντια
και το γεμίζουμε με μια παχιά στρώση κρέμας.
Καλύπτουμε απαλά με την επάνω στρώση της ζύμης και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Πριν το σερβίρετε πασπαλίζετε την επιφάνεια με πολλή ζάχαρη άχνη.
Καλή Απόλαυση