Συστατικά
2 μπαγιάτικα καρβέλια ψωμιού
100 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml γάλα ελαφρύ
Εκτέλεση
Κόβουμε τις φέτες του μπαγιάτικου ψωμιού πάχους 1 εκ.
Ετοιμάστε ένα βαθύ πιάτο με κρύο γάλα (περίπου 100 ml και μετά ίσως προσθέσετε όσο χρειάζεται)
Βουτήξτε κάθε φέτα στο γάλα.
Σηκώνετε την καλά μουλιασμένη φέτα από το γάλα και τη πιεζετε με τις δύο παλάμες σαν να τη στύβετε, αλλά όχι πολυ, πρέπει να μείνει λίγο γάλα μέσα.Να είστε απαλοί.
Τακτοποιούμε όλες τις μουλιασμένες φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και πάμε στο μάτι της κουζίνας.
Ανάβουμε την κουζίνα και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο.
Όταν το λάδι είναι ζεστό, βάζετε τις φέτες του βρεγμένου ψωμιού μία κάθε φορά στο λάδι.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, προσοχή θα είναι πολύ γρήγορα, μην τα παραψήσετε.
Μόλις χρυσίσουν μπορείτε να τα αφαιρέσετε από το λάδι και να τα τοποθετήσετε σε απορροφητικό χαρτί.
Ετοιμάζετε ένα άλλο πιάτο με μερικές κουταλιές της σούπας ζάχαρη και βάζετε πάνω μια μια τις φέτες τηγανισμένου ψωμιού για να ζαχαρωθούν καλά.
Σερβίρετε ακόμα ζεστό με ένα ωραίο ποτήρι κρύο γάλα.
Το εσωτερικό μιας φέτας τηγανισμένου ψωμιού είναι τραγανό μαλακό υγρό γλυκό είναι αδύνατο να τα περιγράψεις θα πρέπει να τα δοκιμάσεις πρώτα για να καταλάβεις. 😉
Καλή Απόλαυση