To Προφιτερόλ του Βούδα

Το προφιτερόλ είναι ένα γλυκό που αποτελείται από αέρινες μίνι εκδοχές μπαλάκια ζύμης, γεμισμένα με κρέμα βανίλιας. Συνήθως σερβίρεται με σοκολατένια γλάσο και αποτελεί μια απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι νερό
4 κουτ. Σούπας βούτυρο
1/2 κούπα αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
Για την κρέμα
1/2 κγ βανίλια
1 κουπα κρέμα γάλακτος
Για το γλασσο
1/2 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας
2 κουτ. Σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 195oC.
Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Βάλτε το βούτυρο και το νερό σε μια κατσαρόλα και θερμαίνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βράζετε για 3 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα.
Αφήστε το να κρυώσει για δέκα λεπτά.
Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μία σακούλα κομμένη στην μύτη και τοποθετήστε ζύμη μεγέθους γκολφ στο ταψί.
Ψήστε για 20 λεπτά.
Αφήστε τους να κρυώσουν και κόψτε τα μικρά προφιτερό στη μέση.
Κάνε την κρέμα. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, ανακατέψτε τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να βάλτε την κρέμα στα προφιτερόλ.
Κάντε το γλασσο. Τοποθετήστε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι σε ένα μπολ, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και λιώστε το περιεχόμενο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα.

Βάλτε το γλασσο σοκολάτας πάνω από τα προφιτερολ. Πασπαλίστε με καρύδια. Σερβίρετε και απολαύστε.

 

GreeksCookBetter

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με Χυλοπίτες και Σάλτσα Μελιτζάνας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες μέσα σε μία βελούδινη σάλτσα