Υλικά για τη βάση
- 2 Πακέτα μπισκότα Digestive
- 60 γραμμάρια Βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα
- 500 γραμμάρια Κρέμα τυριού
- 150 γραμμάρια Ζαχαρούχο γάλα
- Τον χυμό 2 λεμόνια
- Το ξύσμα 1 Λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεκινάτε με τη βάση
1
Κόβετε σε κομμάτια τα μπισκότα και τα θρυμματίζετε στο μπλέντερ. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα παιδιά σας να βοηθήσουν χτυπώντας τα μπισκότα που θα έχετε βάλει σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς.
2
Λιώνετε το βούτυρο και το ρίχνετε στα μπισκότα. Έτσι θα αποκτήσει μια αμμώδης υφή.
3
Ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε σε ένα ταψί , ή ακόμα καλύτερα σε ταψί με τσέρκι ( αποσπώμενη φόρμα ) .
4
Για να είναι ομοιόμορφη η βάση σας, πιέστε προς τα κάτω με τον πάτο ενός ποτηριού.
5
Ψήνετε στους 180 C για 10 λεπτά.
Για την κρέμα
6
Χτυπάτε στο μίξερ το γάλα με τη κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Απλώνετε τη κρέμα πάνω στη βάση κι αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Απλώστε πάνω του όποια γεύση μαρμελάδα σας αρέσει, βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο, κεράσι κλπ.
Πηγή: jenny.gr