Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
5 αυγά (μεγέθους L)
200 γρ ζάχαρη
25 γρ κακάο σε σκόνη
20 γρ κορν φλαουερ
80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για τη γέμιση κερασιού:
350 γρ κεράσια ή βύσσινα
120 γρ ζάχαρη
25 γρ κορν φλαουερ
2 κουταλιές της σούπας νερό

Για την κρέμα:
450 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (33-35%)
6 γρ ζελατίνη
2,5 κουταλιές της σούπας νερό
50 γρ ζάχαρη άχνη

Για τον εμποτισμό:
150 ml νερό
10 γρ ζάχαρη

Για την επικάλυψη:
300 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί (33-35%)
30 γρ ζάχαρη άχνη
Κεράσια ή βυσινα για διακόσμηση
100 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Προετοιμασία:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Βούτυρε και αλεύρωσε μια φόρμα διαμέτρου 22 cm.
Χώρισε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών.

Παντεσπάνι:

Χτύπησε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
Πρόσθεσε σταδιακά τη μισή ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Χτύπησε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κόσκινε το κακάο, το κορν φλαουρ και το αλεύρι με το baking powder.
Εναλλάξ πρόσθεσε το μείγμα των στερεών και τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια
σπάτουλα.
Τέλος, πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε απαλά.
Ψήσε το παντεσπάνι για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα ξύλινο καλαμάκι όταν το βάλεις στο κέντρο.
Άφησε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις σε τρία ίσα μέρη.

Γέμιση κερασιού:
Κόψτε τα κερασια στην μέση
Άφησε τα κεράσια να βράσουν με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το κορν φλαουρ με το νερό.
Πρόσθεσε το μείγμα του κορν φλαουρ στα κεράσια και μαγείρεψε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σκεπαστε με μεβρανη να εφαπτετε στην γεμιση και αφησε τη γέμιση να κρυώσει εντελώς.

Κρέμα:

Ρίξτε κρυο νερο στην ζελατίνη και ανακτεψτε και αφηστε
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Ζέστανε ελαφρά τη ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει και πρόσθεσέ την στην σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά.

Συναρμολόγηση:

Βάλε το πρωτο παντεσπανι στο τσερκι εμποτίσε κάθε στρώση παντεσπανιού με το σιρόπι κάνε με μια σακουλα ζαχαροπλαστικης ενα κυκλο στην περιμετρο του παντεσπανιού και βαλε στην μεση την σαλτσα κερασι και σκεπασετο με κρεμα και επανάλαβε.

Για την επικαλυψη
Χτυπηστε την κρεμα γαλακτος με την ζαχαρη άχνη και κάλυψε την τούρτα με την σαντιγι.
Διακόσμησε κανοντας ροζετες και κεράσια και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.