Μπάρες φουντουκιού
Συστατικά
5 ασπράδια αυγών
200 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ φουντούκια
για την κρέμα:
100 γρ βούτυρο
5 κρόκοι αυγών
200 γρ ζάχαρη
2-3 μπάρες σοκολάτας (περίπου 80 γρ.)
Παρασκευή
1. Καβουρδίστε τα φουντούκια στο φούρνο για δέκα λεπτά αν θέλετε. Αφαιρέστε το κέλυφος και, στη συνέχεια, αλέστε το σ ένα
μπλεντερ αφολυ κρυώσουν. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με τα αλεσμένα φουντούκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν σε μαρεγκα. Προσθέτουμε μαλακα τα φουντούκια ανακατεμένα με ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε στην μαρεγκα αναποδογυρίζοντάς το προσεκτικά με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα για να γίνει μια αέρινη και ομοιόμορφη μάζα.
3. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (το δικό μου είναι 24×24 εκ.) στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή αλειμμέν0 με βούτυρο και
πασπαλισμένα με αλεύρι. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C. Προς το τέλος, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να ελέγξετε
εάν η ζύμη έχει ψηθεί.
4. Όσο ψήνεται η ζύμη (μετά από περίπου 15 λεπτά), ετοιμάζετε την κρέμα: Χτυπάτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, με τους
κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να αχνιστεί η κρέμα (το καλύτερο σε κατσαρόλα με
διπλό πάτο για βραστό γάλα). Όταν ζεσταθεί η κρεμα, προσθέστε τη σοκολάτα και μαγειρέψτε την κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει καλά.
5. Μεταφέρετε τη ζύμη από το ταψί σε ένα δίσκο και σκεπάζετε με ζεστή γέμιση από πάνω. Ισιώνουμε και λειαίνουμε την επιφάνεια
με ένα ζεστό μαχαίρι.
6. Όταν κρυώσει το κέικ το κόβουμε σε μπαρες και σερβίρουμε. Είναι εξαιρετικό με έναν απογευματινό καφέ ή ως ένα από τα κέικ
σε ένα δίσκο με μικρά κέικ που ετοιμάζονται για γιορτές
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Σπιτικές Μπαρες με σοκολάτα και φυστίκι
Συστατικά:
170 γραμμάρια χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
μια πρέζα αλάτι
+/- 100γρ αλεύρι βρώμης (έκοψα το πλιγούρι βρώμης)
60 γρ φυστίκια (πήρα ψητό αλατισμένο)
Εκτέλεση
Σήμερα Ετοίμασα με μπάρες sneakers στο σπίτι πολύ πιο νόστιμες και πιο υγιεινές.
Καθαρίσαμε τους χουρμάδες από το κουκούτσι και τις βάλαμε σε ένα μπολ ρίξε με ζεστό νερό να τους καλύψει και το αφήσαμε να σταθεί για 2-4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίξτε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μαζί με δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο λίγο αλάτι διπλοχτυπήσαμε πολύ καλά να γίνει κρέμα. Μετά βγάλε με λίγο από το μίγμα σε ένα μικρό μπολάκι 40% βγαζουμε και 60% αφήνουμε στο μπλεντερ.
Προσθέσαμε αλεύρι βρώμης περίπου 100 γραμμάρια και ξανά χτυπήσαμε δημιουργήθηκε μία μάζα πάρα πολύ πυκνή σαν παστελι.
Τη βάλαμε μεταξύ από δυό λαδόκολλες και με ένα πλάστη την ανοίξαμε την τετράγωνη μορφή.
Από πάνω άπλωσα με την κρέμα που κρατήσαμε (40%) που κρατήσαμε στο μπολάκι από πάνω καλυψαμε πλήρως με τα φυστίκια.
Βάλαμε στο ψυγείο για 30 με 40 λεπτά, Στο χρόνο αυτό λιώσαμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Το βγάλαμε από το ψυγείο και το κόψαμε σε τέσσερις μπάρες.
Καλύψαμε με σοκολάτα και τις δύο μεριές και την ξάτω και την άλλη με τα φυστίκια και τα ξαναβάλουμε στο ψυγείο και οι μπάρες μας είναι έτοιμος
Καλή Απόλαυση
Find more delicious recipes here