Τούρτα FERRERO ROSHE

Η τούρτα Ferrero Rocher αποτελεί ένα αριστούργημα ζαχαροπλαστικής, συνδυάζοντας πλούσιες γεύσεις και υφές που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις. Η πρώτη μπουκιά αποκαλύπτει ένα αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, ποτισμένο με γλυκό σιρόπι, που αγκαλιάζει μια κρεμώδη γέμιση Nutella.

Τι κάνει αυτή την τούρτα ξεχωριστή:

  • Η γεύση Ferrero Rocher: Η τρούφα Ferrero Rocher αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τούρτας, προσδίδοντας μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία με την τραγανή βάση φουντουκιού, την κρεμώδη σοκολάτα και την πλούσια γέμιση.
  • Η υφή: Η τούρτα Ferrero Rocher συνδυάζει ιδανικά διαφορετικές υφές. Το αφράτο παντεσπάνι, η βελούδινη κρέμα και τα τραγανά κομματάκια φουντουκιού δημιουργούν ένα παιχνίδι υφών που ενθουσιάζει τον ουρανίσκο.
  • Η παρουσίαση: Η τούρτα Ferrero Rocher ξεχωρίζει και οπτικά. Το γλάσο σοκολάτας που την καλύπτει, σε συνδυασμό με τα θρυμματισμένα φουντούκια και τα Ferrero Rocher που την κοσμούν, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Είτε πρόκειται για μια γιορτή, είτε για μια απλή στιγμή χαλάρωσης, η τούρτα Ferrero Rocher ειναι η ιδανική επιλογή για να γλυκάνει την καθημερινότητά σας.

Υλικά

Για το παντεσπανι :
5 μεγάλα ή 6 μικρά αυγά.
150 γραμ. Καστανή ζάχαρη
200 γραμμάρια φουντούκια
3 κουταλιές της σούπας κακάο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
10 γρ μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:
200 g βούτυρο
220 g σοκολάτας – 2 τεμ. μαυρη σοκολάτα
200 g υγρή σοκολάτα NuCrema με φουντούκια
60-70 g μικρά γκοφρετάκια με κρέμα φουντουκιού

Για διακόσμηση:
Ελαφρώς θρυμματισμένα φουντούκια χύμα
8 κομμάτια σοκολατάκια Ferrero Rocher

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπεικιν και μετά τα αλεσμένα φουντούκια. ΔΕΝ τα κάνω εντελώς σε σκόνη. Χωρίζω αυτό το μείγμα σε 4 μπολ ψησίματος μίας χρήσης με πάτο 20 cm, προ-καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και βουτυρωμένα πλαινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο κάτω μέρος και ψήνουμε για περίπου 12-13 λεπτά. Βάζω τα ταψάκια σε ζεύγη στο φούρνο. Οι κορυφές είναι δροσερές ενώ
φτιάχνω την κρέμα.

Για την κρέμα
Λιώνω τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι, το οποίο πρέπει να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο με ένα μίξερ και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε καλά με το μίξερ και μετά προσθέστε την NuCrema.
Προσθέστε τις σπασμένες γκοφρέτες και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Η κρέμα είναι έτοιμη και αρχίζω να στείνω το κέικ, το οποίο είναι αρκετά υψηλό σε θερμίδες, οπότε είναι καλό αν είναι μόνο για το σπίτι, να το κάνουμε μικρότερο 😊
Τακτοποιώ ένα παντεσπανι, 3 κουταλιές της σούπας κρέμα, παντεσπανι, κρέμα και ούτω καθεξής στα τέσσερα πανεσπανια έβαλα κρέμα, και την υπόλοιπη την εβαλα γυρω γυρω του κέικ. Μέχρι να σκληρύνει η κρέμα, βάζω τα θρυμματισμένα φουντούκια στα πλαϊνά και τακτοποίησα τα Ferrero απο πάνω. Νομίζω ότι τα Ferrero είναι περιττa και δύσκολα θα τa φάμε με το κέικ, αλλά είναι για τη διακόσμηση
Το κέικ τρώγεται την επόμενη μέρα και πριν το σερβίρετε, τα κομμάτια πρέπει να σταθούν έξω από το ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να μαλακώσει η κρέμα. Δεν θα σχολιάσω τη γεύση – όποιος αγαπά τα Ferrero Rocher θα ερωτευτεί αυτό το κέικ 😊

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατατοκεφτέδες χωρίς αλεύρι
Επόμενο άρθροΧωριάτικα Λουκάνικα σε Μπύρα…θα τρελαθούν με την νοστιμιά του